Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

4 augusti 2023 | 10:00

Missa inte: 19 heta tv-premiärer att avsluta sommaren med

"Only Murders in the Building", "Star Wars: Ahsoka" och "One Piece" är bara några av månadens nya tv-premiärer. Vilka tv-serier har du längtat efter mest?
Vi är redan framme vid sommarens sista officiella "sommarmånad", även fast den där sommarvärmen uteblivit större delen av sommaren här i Sverige. Men lyckligtvis finns det fortfarande gott om heta tv-premiärer att hålla koll på. 
 
Här nedan har jag lyft fram sex helt nytta tv-serier som släpper sina första säsonger lite extra, men jag har givetvis även plockat fram datumen till några av de mest efterlängtade tv-serierna som återkommer med sina helt nya säsonger under augusti också. "Only Murders in the Building", "The Bear", "Heartstopper" och "Billions" för att nämna bara några. 
 

"Bupkis" (SkyShowtime) - 4 augusti

 
 
Pete Davidson spelar en fiktiv version av sig själv, ett liknande upplägg som i Larry Davids ”Curb Your Enthusiasm” alltså. Davidson spelade även huvudrollen i långfilmen ”Staten Island” som också var löst baserad på hans eget liv och då blev slutprodukten riktigt bra. Den här gången får vi däremot se Edi Falco och Joe Pesci i rollerna som hans mamma och morfar, med gästskådespel från Jon Stewart, Al Gore och Steve Buscemi för att nämna bara några oväntade namn.
 

"The Lost Flowers of Alice Heart" (Prime Video) - 4 augusti

 
 
Alycia Debnam-Carey (“Fear the Walking Dead”) spelar titelkaraktären Alice Heart som förlorade båda sina föräldrar i en mystisk brand när hon var nio år. Sedan dess har hon bott på en gård med sin mormor, som spelas av Sigourney Weaver. Under seriens sju avsnitt får vi se Alice växa upp och lära sig om hennes egna och familjens mörka hemligheter. Serien är baserad på boken med samma namn.
 

"Painkiller" (Netflix) - 10 augusti

 
 
”Dopesick” har redan berättat samma historia och nominerats till en rad priser. ”Painkiller” gör nu ett nytt försök att berätta samma hemska berättelse igen, om hur den svinrika Sacklerfamiljen blev rika på att göra USA beroende av OxyContin. Till skillnad från ”Dopesick” som var väldigt seriös i tonen, så verkar ”Painkiller” blanda in viss komedi i tonen också. Troligtvis för att göra den nattsvarta berättelsen lättare att svälja.
 

"Star Wars: Ahsoka" (Disney+) - 23 augusti

 
 
Rosario Dawson har redan introducerat live action-versionen av Ahsoka Tano i både ”The Mandalorian” och ”The Book of Boba Fett”. Men den här gången har det blivit dags för henne att bära sin egen tv-serie, som är skriven och skapad av Dave Filoni. När Ahsoka först introducerades i Star Wars utökade universum så var det i den hyllade animerade ”Star Wars: The Clone Wars”-serien, som även den skapades av Filoni. Det finns med andra ord all anledning att känna pepp inför att den som känner karaktären bäst, nu verkligen får chansen att förverkliga sin vision.
 

"Who is Erin Carter?" (Netflix) - 24 augusti

 
 
Svenska Evin Ahmad slog igenom internationellt genom Netflixserien ”Snabba Cash” och var även en del av den första svenska Netflixserien ”Störst av allt”. Men nu verkar den internationella karriären ta fart på allvar, med Ahmad i huvudrollen som Erin i ”Who Is Erin Carter?”. Handlingen följer en brittisk fröken som flyttat ned till Spanien, som plötsligt hamnar i en farlig situation under ett rånförsök i en affär. Hon hanterar däremot den farliga situationen så förvånansvärt bra att frågor börjar ställas om vem hon verkligen är.
 
Jag hatade verkligen ”Pieces av Her” passionerat när den serien släpptes hos Netflix, som hade mer eller mindre exakt samma inledning, men jag hoppas verkligen att Ahmad kommer att lyckas avsevärt bättre i ”Who Is Erin Carter?”.
 

"One Piece" (Netflix) - 31 augusti

 
 
Jag ska ärligt erkänna att jag inte har läst en enda rad av den kända mangaserie som ”One Piece” är baserad på. Men med tanke på att jag verkligen gillade ”The Umbrella Academy” hos Netflix och att den här serien ger mig väldigt liknande vibbar, så är jag såld ändå. Nu återstår det att se om fansen av mangaserien kommer att spy lika mycket galla över den här adaptionen som det gjordes när Netflix adapterade ”Cowboy Bebop” häromåret, eller om ”One Piece” kan bli en lyckad storsatsning för en gång skull.
 

Alla 17 premiärdatum värda att hålla koll på under augusti:

 
"Heartstopper" är en av många tv-serier som återvänder med nya avsnitt under augusti.
 
2 augusti:
"The Bear" (säsong 2, Disney+)
"Physical" (säsong 3, Apple TV+)
"Winning Time: The Rise of the Lakers Dynasty" (säsong 2, HBO Max)
 
3 augusti: 
"Heartstopper" (säsong 2, Netflix)
"The Lincoln Lawyer" (säsong 2 - del 2, Netflix)
 
4 augusti:
"Bupkis" (säsong 1, SkyShowtime)
"The Lost Flowers of Alice Hart" (säsong 1, Prime Video)
 
8 augusti:
"Only Murders in the Building" (säsong 3, Disney+)
"The Chi" (säsong 6, HBO Max)
 
10 augusti:
"Painkiller" (säsong 1, Netflix)
 
11 augusti: 
"Cruel Summer" (säsong 2, Prime Video)
 
12 augusti:
"Billions" (säsong 7, HBO Max)
 
18 augusti:
"Shelter" (säsong 1, Prime Video)
 
20 augusti:
"The Tower" (säsong 2, HBO Max)
 
23 augusti:
"Invasion" (säsong 2, Apple TV+)
"Star Wars: Ahsoka" (Disney+)
 
24 augusti:
"Ragnarök" (säsong 3, Netflix)
"Who is Erin Carter?" (säsong 1, Netflix)
 
31 augusti:
"One Piece" (säsong 1, Netflix)
 

Läs också: Timothy Olyphant förtjänar din uppmärksamhet

 
Vilka tv-serier kommer du att klämma in under augusti? Kommentera gärna nedan!
| 4 augusti 2023 10:00 |