COMIC-CON 2014

Skribent

Alexander Dunerfors

27 juli 2014 | 09:00

"Guardians of the Galaxy 2" landar 2017

James Gunn återvänder för att skriva och regissera uppföljaren.
Fanboys som fått se filmen tidigt kallar den för Marvels hittills bästa. Det återstår att se om publiken håller med, när studion släpper loss "Guardians of the Galaxy" på världens biografer på fredag. Men det finns stora planer för de nya rymdhjältarna, och som MovieZine skrev förra sommaren har man länge haft en uppföljare i sikte.

Det bekräftades under helgens Comic-Con där "Guardians of the Galaxy 2" fick grönt ljus och också ett premiärdatum - den 28 juli 2017. Det ger gänget tre generösa år på att skriva och spela in nästa rymdäventyr.

Ett jobb som regissören James Gunn gärna tar på sig igen:

- Jag vet till stora delar var jag vill med nästa film. Jag har många idéer på historier och karaktärer. Det finns mycket nedskrivet om Peter Quills relation med sin pappa, mycket om Yondu och om Drax som ingen känner till, berättade han i en intervju med Film Divider.

Chris Pratt, Zoe Saldana och Dave Bautista spelar huvudrollerna. Vin Diesel och bRadley Cooper lånar ut sina röster till teamets två dataanimerade karaktärer. Gunn hoppas också få tillbaka Michael Rooker och Karen Gillan till uppföljaren:

- Jag tror att Yondu och Nebula är viktiga karaktärer i den här världen så vi lär se mer av båda.

Men först väntar vi på "Guardians of the Galaxy" som får svensk premiär på fredag, 1 augusti.
| 27 juli 2014 09:00 |