Film

Skribent

Viktor Jerner

16 januari 2017 | 20:00

"Green Lantern Corps" har fått luft under vingarna igen

Två manusförfattare har anställts för att snickra ihop en ny version av Hal Jordan på vita duken.
Efter den massiva floppen - både kritikermässigt och ekonomiskt - med 2011 års "Green Lantern" med Ryan Reynolds i spetsen har Warner Brothers varit väldigt försiktiga med den kraftfulla titelkaraktären. Ingen ny film har gjorts under de senaste fem åren och nu när "Justice League" är på ingång är han inte en del av teamet, trots att han är en av originalmedlemmarna och grundbultarna. 

Det har ryktats lite fram och tillbaka kring om han kanske faktiskt kommer dyka upp i filmen ändå, främst för att Justice League alltid består av sju medlemmar, inte sex. Eftersom DC och Warner Brothers har filmen "Green Lantern Corps" på sitt release-schema år 2020 känns han som den mest sannolika sjunde medlemmen om någon sådan dyker upp.

Large ea6c3e7d07b0120c1d7593526fe4e7f5 ska cc 88rmavbild 202017 01 16 20kl. 2014.13.38
Hal Jordan och John Stewart. 

Tystnaden kring Green Lantern från Warner Brothers sida har gjort att många - inklusive mig själv, som är ett stort fan av karaktären - har börjat misstänka att filmen eventuellt skulle kunna strykas helt från schemat. Hittills har det responsmässigt gått ganska dåligt med "Man of Steel", "Batman v Superman: Dawn of Justice" och "Suicide Squad", vilket också är en faktor som skulle kunna spela in.

Men nu kan vi äntligen dra en suck av lättnad, för de två manusförfattarna David S. Goyer ("Man of Steel", "The Dark Knight", "Batman v Superman") och Justin Rhodes ("Mass Effect", "Contract Killers") har officiellt anlitats för att snickra ihop berättelsen. Goyer kommer även agera producent under de exekutiva producenterna Geoff Johns och Jon Berg, som tillhör de högsta hönsen på DC Comics. Filmen kommer enligt uppgift handla om både Hal Jordan och John Stewart, de två mest kända av alla Green Lanterns, och beskrivs som "Dödligt vapen" i rymden. 

Jag tycker det teamet och upplägget låter spännande, och både tror och hoppas att det kan bli riktigt bra. Hal Jordan är verkligen en helt fantastisk karaktär som förtjänar att få en riktigt tillfredsställande och framgångsrik filmadaption. Det ska bli ett sant nöje att följa utvecklingen kring projektet gällande huvudroller och regissör. Det har tidigare ryktats om George Miller, men det låter för mig högst osannolikt. 

Tyck till! Är Green Lantern-världen för svår för att få till på film eller kan "Green Lantern Corps" faktiskt bli riktigt bra? 
| 16 januari 2017 20:00 |