Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

29 juni 2021 | 16:35

"Good Omens" får en oväntad andra säsong hos Amazon Prime Video

Tv-serien som marknadsfördes som en miniserie och täckte hela Neil Gaimans och Terry Pratchetts bok, som låg till grund för serien, får en fortsättning.
Deadline rapporterar att Michael Sheen och David Tennant kommer att återvända för en andra säsong av "Good Omens". Amazon har nämligen lagt en beställning på sex ytterligare avsnitt, som kommer att spelas in i Skottland under andra halvan av 2021. 
 
Även om den första säsongen togs emot väldigt väl och att både fans och Amazon själva har sagt att det hade varit roligt med en fortsättning, så kommer nyheten ändå som något av en överraskning. Handlingen i den första säsongen, som marknadsfördes som en miniserie, baserades på och täckte hela Neil Gaimans och Terry Pratchetts bok "Good Omens: The Nice and Accurate Prophecies of Agnes Nutter, Witch". Det finns däremot en bra förklaring till varför man nu väljer att beställa en ytterligare säsong:
 
- Det har gått 31 år sedan "Good Omens" [boken] publicerades. Vilket betyder att det är 32 år sedan Terry Pratchett och jag låg i våra respektive sängar i ett hotellrum i Seattle, under World Fantasy Convention, och började fundera på uppföljaren. Jag fick använda delar av den fortsättningen i "Good Omens" [tv-serien] - delarna om var änglar kommer ifrån. Terry finns inte med oss längre, men när han fortfarande levde så pratade vi om vad vi ville göra med "Good Omens" och var berättelsen kunde ta oss härnäst. Nu, tack vare BBC Studios och Amazon, så får jag ta oss dit, kommenterar Gaiman nyheten om den andra säsongen.
 
Den andra säsongen kommer med andra ord att kretsa kring en helt ny berättelse, fast fortfarande med både ängeln Aziraphale (Sheen) och demonen Crowley (Tennant) tillsammans i händelsernas centrum. Gaiman kommer att agera showrunner tillsammans med Douglas Mackinnon (som även kommer att stå för regin).
 

Kommer den utskrattade namninsamlingen få nytt liv?

 
 
Vi rapporterade för två år sedan om hur en den kristna gruppen Return to Order hånades efter att ha startat en felaktig namninsamling, om att få Netflix att lägga ned "Good Omens". Gruppen tyckte att serien skapade en skev och alldeles för snäll och positiv bild av satanism... och de var inte heller särskilt glada över att en kvinna (Frances McDormand) gjorde Guds röst.
 
När namninsamlingen lades ut så hade Amazon Prime Video (inte Netflix, alltså) redan släppt alla avsnitt av sin miniserie... så då fanns det inte så mycket mer att oroa sig för. Men nu återstår det att se om man gör ett nytt försök!
 
 
Det är i nuläget fortfarande oklart när den andra säsongen av "Good Omens" kommer att vara klar för premiär, men förhoppningsvis redan under 2022 eller början av 2023. 
 

Läs också: Därför blir "Sagan om Ringen" tidernas dyraste tv-serie

 
Kommer du att ge fortsättningen av "Good Omens" en chans? Kommentera gärna nedan!
| 29 juni 2021 16:35 |