Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

23 juni 2019 | 22:40

Kristen grupp hånas efter felaktig namninsamling mot "Good Omens"

Kristna gruppen Return to Order tyckte att "Good Omens" visade upp en för positiv bild av satanism och skapade en namninsamling för att få serien nedlagd.
Problemet är bara att den person som skapade namnlistan åt gruppen, som hann få in drygt 20 000 underskrifter, inte hade kollat upp var serien gick någonstans... och att det var en miniserie som alltså redan är "nedlagd" och därför redan har släppt alla sina avsnitt.
 
Vi har tidigare rapporterat om hur över 1,6 miljoner personer valt att skriva under en namninsamling kring att få den sista säsongen av "Game of Thrones" omgjord, vilket kanske även inspirerade gruppen Return to Order att skapa sig en egen. Namnet på namninsamlingen var "Tell Netflix: Cancel Blasphemous "Good Omens" Series". 
 
 
Problemet är bara att det inte var Netflix som låg bakom "Good Omens" utan Amazon Prime. Fantasykomedin baserad på Neil Gaiman och Terry Pratchetts bok, med Gaiman som seriens showrunner, låter oss följa en ängel och en demon som tillsammans försöker att stoppa Antikrist att starta apokalypsen. 
 
Detta tyckte Return to Order skapade en skev och alldeles för snäll och positiv bild av satanism... och de var inte heller särskilt glada över att en kvinna (Frances McDormand) gjorde Guds röst. Vilket alltså var några av anledningarna till varför de tyckte att serien skulle läggas ned.
 
 
Lyckligtvis, för alla inblandade, så kan Return to Order andas ut - eftersom det bara rörde sig om en miniserie så kommer det inte att komma några fler avsnitt. Amazon Prime erbjöd sig däremot att lägga ned "Stranger Things" åt Netflix.
 
Både Netflix och Amazon Prime och deras användare har därefter spenderat helgen genom att håna den felaktiga listan på sociala medier - så för den som har tråkigt kan jag rekommendera en titt bland de tusentals kommentarerna.
 
Har du hunnit ge "Good Omens" en chans ännu? Kommentera gärna nedan!
| 23 juni 2019 22:40 |