Serie

Skribent

Sebastian Lind

14 maj 2021 | 12:20

Amazon-chefen: Därför blir "Sagan om Ringen" tidernas dyraste tv-serie

"Det här är första säsongen av en enorm, världsbyggande serie."
465 miljoner dollar för säsong ett. Ja, det var nog en och annan som satte kaffet i vrångstrupen när de fick höra talas om budgeten för Amazons kommande "Sagan om Ringen". Nu förklarar Amazon Studios-chefen Jennifer Salke varför den saftiga prislappen är berättigad.

I en intervju med The Hollywood Reporter berättar studiochefen att det framförallt är världsbyggandet och budgivningskrigen kring olika film- och serierättigheter som gjort deras kommande fantasyäventyr till den dyraste tv-serien någonsin.

- Marknaden är galen, som ni sett med "Knives Out"-dealen. Det här är första säsongen av en enorm, världsbyggande serie. Siffran är en sexig eller galen rubrik som är kul att klicka på, men det handlar egentligen om att bygga upp grunden för vad som ska driva hela serien, säger Amazon Studios-chefen Jennifer Salke.

Jennifer Salke säger också att det är ”en galen värld” i underhållningsbranschen just nu och att hon själv varit med om flera budgivningskrig kring olika filmer eller serier där summorna klättrat högre och högre.
 
 
Amazons kommande "Sagan om Ringen"-serie är en prequel som utspelar sig tusentals år före händelserna i den legendariska bok- och filmtrilogin. Tanken hos Amazon är att även göra flera spinoffs och liknande på varumärket, om flaggskeppsserien blir den framgång de hoppas på. Men hur många behöver egentligen se på deras kommande serie för att prislappen ska anses befogad?

- Angående hur många som behöver titta på "Sagan om Ringen"? Massor, skrattar Jennifer Salke.
En gigantisk, global publik behöver dyka upp och se varje avsnitt när det sänds, och vi är ganska säkra på att det kommer hända, säger hon.

"Sagan om Ringen" kommer att släppas via Amazon Prime Video någon gång i år eller 2022.
 
Visste du att svenska Charlotte Brändström, som tidigare regisserat avsnitt i bland annat ”The Witcher” och ”Outlander”, också kommer att jobba med serien?
| 14 maj 2021 12:20 |