Film

Skribent

MovieZine

7 april 2021 | 08:25

Rian Johnson och Daniel Craig blir snuskigt rika på "Knives Out 2"

Skådespelaren och regissören tar hem 100 miljoner dollar var genom sitt Netflix-avtal.
Förra veckan skrev vi om Netflix planer på att producera två uppföljare till deckarkomedin "Knives Out", som gjorde succé vintern 2019.

Det mest uppseendeväckande var prislappen: streamingtjänsten är redo att betala svindlande 469 miljoner dollar för affären. Jämförelsevis kostade första "Knives Out" bara 40 miljoner dollar att producera. För 450 mille brukar Hollywood kunna trolla fram två storfilmer i "Avengers"-skala.

Hollywood Reporter avslöjar att avtalet med Netflix ger regissören Rian Johnson, stjärnan Daniel Craig och producenten Ram Bergman uppemot 100 miljoner var i lönekuvertet.
 
Jamie Lee Curtis i det underhållande mordmysteriet "Knives Out". Uppföljarna förväntas samla ihop en lika imponerande ensemble.
 
Johnson får full kreativ kontroll över filmerna. Det enda kravet från streamingtjänsten är att Craig återvänder i uppföljarna i rollen som detektiven Benoit Blanc, och att filmerna ska ha åtminstone samma budget som första filmen.

Netflix behöver all hjälp de kan få för att behålla sin ledning i streamingkriget som pågår för fullt. De har några riktigt populära tv-serier  i sitt utbud, och 70 originalfilmer som släpps i år, men saknar en film-franchise. Frågan är om en rad stjärnspäckade "Knives Out"-uppföljare är svaret?
 
- Ja, de överbetalar, men Netflix spelar schack när alla andra spelar dam (...) Och det är ett sätt att få publiken att se streaming och deras företag som bättre än en traditionell studio, kommenterar en källa till tidningen.
 
"Knives Out 2" börjar spelas in i juni i Grekland, enligt källor.
| 7 april 2021 08:25 |