Serie

Skribent

Anna Thunman Sköld

22 januari 2015 | 22:00

"Glee"-skådis blir "Supergirl"

Den upplockade CBS-serien har hittat sin superhjältinna i Melissa Benoist.
Sorry, Claire Holt. Det bidde ingen huvudroll för dig den här gången. Istället blir det 26-åriga Benoist som spelat Marley i musikalsåpan "Glee" som får dra på sig "Supergirl"-dräkten. Benoist har också synts i serier som "The Good Wife och "Homeland" samt i en biroll i Oscarsnominerade musikdramat "Whiplash" mot J.K. Simmons. 

I "Supergirl" kommer hennes rollfigur Kara Zor-El ha flytt sin hemplanet Krypton när den var på väg att förstöras. Efter att hamnat på jorden har hon dolt krafterna hon delar med sin berömde kusin Stålis. Men vid 24 års ålder bestämmer hon sig för att anamma sina superförmågor och använda dem för att göra gott. 

Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600

På en presskonferens för CBS härom veckan, som Entertainment Weekly var på, berättade nöjesansvariga Nina Tassler att även om "Supergirl" är tänkt som en procedural (alltså "veckans fall"-TV) så kommer det finnas en övergripande ramhandling också. 

- Det kommer vara olika kriminalfall, men vad de exekutiva producenterna Ali Adler och Greg Berlanti pitchade för oss var en riktig storybåge för henne. Hon är en brottsutredare så hon måste ju ha brott att lösa, men tack vare serier som "Good Wife" och "Madam Secretary" kan man ha storybågselement invävt i "veckans fall". 

Tassler beskrev också sin "Supergirl" som en "väldigt stark, självständig ung kvinna" och serien som feministisk. 

Tassler kunde dessutom hinta lite om kostymen

- Vi har sett den. Den är grym! 

Har ni någon åsikt om valet av "Supergirl"? Tyck till i kommentarerna i så fall!
| 22 januari 2015 22:00 |