Film

Skribent

Tobias Andersson

19 juni 2023 | 18:05

Stort samurajuniversum väntar när ”Ghost of Tsushima” blir film

Regissören bakom ”John Wick” har storslagna planer när han tar det populära Playstation-spelet till vita duken.
Att komprimera ett gripande, storydrivet spel (som är många, många timmar långt) till en enda långfilm är nog ingen enkel utmaning. Framförallt om man vill göra spelet rättvisa och tillfredsställa fansen. Med de tankarna i bakhuvudet har ”John Wick”-regissören Chad Stahelski planer på att skapa ett pampigt universum som ska bestå av spinoffs och tv-serier när ”Ghost of Tsushima” filmatiseras. Han hoppas bara att Sony pictures är med på bollen.
 
– Frågan är: Hur paketerar jag all information i en huvudfilm som kan gå vidare till andra features eller tv-projekt? Vi vet att vi har bra material men det gäller att få det greppbart på en bra film på två timmar. Hur ska vi göra det tillfredsställande och lämna det öppet för att expandera det ytterligare? Det är en riktig utmaning att komprimera det till en tittbar nivå, sa Stahelski till sajten Comicbook movie.
 
Ja, det är nog inte det lättaste att lägga grunderna till ett stort samurajuniversum i samma anda som Marvel gjorde med sina superhjältar. Det gäller nog verkligen att planera allt manus långt i förväg så att alla storykrokar känns trovärdiga och intressanta.
 
Precis som spelet så förväntar vi oss tung samurajaction och vackra vyer när ”Ghost of Tsushima” blir film. 
 
Sony pictures har länge pratat om att filmatisera flera av sina omtyckta Playstation-spel. Med tanke på hur populär ”The Last of Us”-serien blev så har Sony all anledning att storsatsa på kommande spelfilmatiseringar. Så ett ”Ghost of Tsushima”-universum är nog att vänta från Sony om regissören ber om det.
 
 
Samurajspelet ”Ghost of Tsushima” släpptes till Playstation 4 för tre år sedan och blev en av Sonys snabbast säljande spel någonsin på kort tid.
| 19 juni 2023 18:05 |