Film

Skribent

Alexander Kardelo

15 november 2017 | 17:25

”Get Out” kan vinna pris... som årets komedi

Skräckthriller - eller satir? Jordan Peeles omtalade "Get Out" kan tävla om Golden Globes i en oväntad kategori.
Skaparna bakom ”Get Out” har valt att skicka in filmen till Golden Globes som en komedi/musikal, skriver EW.com. Nog för att den skruvade rysaren bjuder på några välbehövliga skratt mitt i all obekväm spänning, men ändå - högst otippat.

Golden Globe-galan har alltid varit lite udda med sina kategorier. Istället för att klumpa ihop alla filmer, som Oscarsgalan, har de delat upp Bästa fllm-kategorin i två: Bästa drama och Bästa komedi/musikal. Vilket ibland ställer till bekymmer för filmer som klassas som dramakomedier… eller varför inte en skräckfilm?
 
För att skingra all eventuell genre-förvirring kring "Get Out" berättar regissören Jordan Peele själv på Twitter att filmen "är en dokumentär".
 
 
Den här knepet från ”Get Out” kan å andra sidan vara precis vad filmen behöver för att vinna. Drama-kategorin på Golden Globes brukar bjuda på hård konkurrens, medan Komedi/Musikal-klassen oftast har mer lättsamma filmer. Man räknar med att filmer som ”I, Tonya” och musikalen ”The Greatest Showman” kommer att göra den sällskap om den blir nominerad - det vet vi den 11 december.
 
Vi glömmer aldrig när "The Martian" vann Bästa komedi/musikal, så jo - allt är möjligt.
 
Vad tycker ni - är "Get Out" en rysare eller en komedi? Kommentera nedan.
| 15 november 2017 17:25 |