Film

Skribent

Alexander Kardelo

28 oktober 2022 | 14:30

George Millers "Furiosa" är färdiginspelad

"What a ride", skriver skådespelerskan Anya Taylor-Joy i ett inlägg på Instagram.
Det verkar som att George Millers prequel till "Mad Max: Fury Road" har filmat färdigt. Anya Taylor-Joy som gör huvudrollen som Furiosa i hans nästa galna, postapokalyptiska actionäventyr tog till Instagram för att fira sin sista dag på inspelningen.
 
"What a ride" skriver hon. "Tack till alla galningar som löpt amok med mig kors och tvärs över landet. De roligaste, mest uthålliga och mest begåvade. Det har varit en ära att få skapa tillsammans med er alla. Tack för att ni gör mig tuffare än jag någonsin trodde jag kunde bli."
 
 
 
 
 
 
Visa detta inlägg på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av Anya Taylor-Joy (@anyataylorjoy)

 
"Furiosa" blir alltså en prequel som skiftar fokus från Mad Max för att följa den kvinnliga krigaren i en yngre version. Charlize Theron spelade karaktären i "Fury Road", men lämnar nu över till Taylor-Joy, senast aktuell i thrillern "Last Night in Soho" och vikingadramat "The Northman".
 
I filmen medverkar också Chris Hemsworth, som knappt känns igen i sin skurkroll.
 
Trots att inspelningen är klar får vi vänta ett tag till innan "Furiosa" når bioduken. Premiären i maj 2024 verkar tyvärr vara en evighet bort när man längtar efter nästa adrenalinkick från Wasteland.
 
George Miller-fans får dock hålla utkik redan nästa vecka. Den 1 november släpps hans fantasyfilm "Tre tusen år av längtan" på video-on-demand i Sverige.
| 28 oktober 2022 14:30 |