Film

Skribent

Viktor Jerner

9 januari 2016 | 12:30

George Miller berättar om framtiden för Mad Max & Furiosa

Tråkigt nog kommer vi troligen att få vänta ett tag...
Segertåget för förra årets tyngsta och bästa actionrökare "Mad Max: Fury Road" bara fortsätter och fortsätter, nyligen fick den exempelvis en prestigefylld PGA-nominering (ofta en stark indikator inför nomineringarna till Oscar för bästa film) tillsammans med filmer som "Ex Machina", "The Revenant" och "Sicario". Förväntningarna på regissören George Miller och en eventuell uppföljare (eller kanske två?) är givetvis skyhöga från alla håll, och många väntar spänt på att höra hur planerna ser ut. I ett samtal med Entertainment Weekly gick Miller in lite just på det.

- Ja, vi har en plan och givetvis diskuterar vi det. Men jag är inte riktigt säker på att det är min nästa film, jag har något mindre på gång som jag vill göra innan vi återvänder till ödemarken. Något kontemporärt och inte lika tekniskt krävande som vi kan göra snabbt. Lite mer dialogdrivet och så, för att kunna andas ut lite.

Men när det gäller en fortsättning i "Mad Max"-världen, eventuellt centrerad kring karaktären Furiosa (Charlize Theron), är Miller också väldigt tydlig med att han är intresserad. 

- Hon är en fascinerande karaktär så det vore fantastiskt att få berätta hennes historia. Hennes bakgrund är väldigt intressant och i den här filmen snuddar vi ju bara vi det eftersom karaktärerna  är på flykt, det finns inte direkt tid för småprat. Men bitarna finns där, man får en känsla av det hon har varit med om, vilket var målet med den här filmen.
 
Charlize Theron som Furiosa. 

Miller är dock även öppen för att göra en uppföljare till "Mad Max: Fury Road" som fokuserar på något helt annat. 

- Jag skulle kunna berätta mer om vilken karaktär som helst i den här berättelsen. Ett exempel är gitarristen, jag skulle kunna berätta om hur hans gitarr skapades och hur han lyckades överleva i den här världen som blind gitarrist som bara kan kommunicera genom musiken. Hur han sedan hamnade i Immortan Joes armé och hela den biten, allt har en bakgrundshistoria.

Vad vill ni helst se i nästa Mad Max-film? 
| 9 januari 2016 12:30 |