Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

21 februari 2020 | 21:00

Julia Roberts och Sean Penn är klara för ny tv-serie från Sam Esmail

Den nya tv-serien "Gaslit" kommer att ge oss en modern tagning på händelserna och de dolda karaktärerna under Watergateskandalen.
Variety rapporterar att Sam Esmail ("Mr. Robot") kommer att återförenas med Julia Roberts, som han gjorde Amazon Prime-serien "Homecoming" med, i den kommande serien "Gaslit" - som kommer att handla om ett gäng mindre kända karaktärer som på olika sätt spelade stora roller under Watergateskandalen i USA.
 
Denna gången kommer Esmail däremot bara vara involverad som exekutiv producent, men framför kameran kommer vi även att få se flera respekterade skådespelare som Sean Penn, Armie Hammer och Joel Edgerton - som även kommer att regissera samtliga avsnitt tillsammans med sin bror Nash Edgerton). Serien är baserad på podcasten "Slow Burn" och kommer att skrivas av "Mr. Robot"-manusförfattaren Robbie Pickering, som även kommer att agera showrunner.
 
Roberts kommer att spela Martha Mitchell, en lokal kändis med en stor personlighet som alltid säger vad hon tycker och tänker. Hon är gift med Nixons lojale chefsåklagare John Mitchell, som spelas av Penn. Trots att Martha tillhör det republikanska partiet blir hon den första att officiellt anklaga Nixon för att ha varit involverad i Watergate, vilket både kostade honom presidentskapet och påverkade hennes eget liv väldigt mycket. Penns Mitchell beskrivs som någon med ett hett temperament, en jäkel på svordomar och hänsynslös - men samtidigt hopplöst förälskad i sin pratsamma fru. Han blir därför tvungen att välja mellan Martha och Nixon.
 
Hammer kommer att spela John Dean, som arbetade i Vita huset och nu funderar på om han kan komma undan med att ljuga för att rädda Nixon. Edgerton kommer att spela G. Gordon Liddy, en krigsveteran och före detta FBI-agent som arbetade för Nixon med att röja undan potentiella läckor.
 
"Gaslit" har för närvarande ingen distributör knuten till sig, men med tanke på de många tunga namnen som redan är klara för projektet så lär det sluta med ett rejält budkrig mellan de största streamingtjänsterna. Troligtvis lär vi få vänta åtminstone något eller några år till innan serien är klar för premiär dock.
 

Läs också: "Mr. Robot" och "Homecoming"-skaparen gör ny tv-serie

 
Vad tycker du om namnen som är klara för "Gaslit" - kommer du att ge serien en chans? Kommentera gärna nedan!
| 21 februari 2020 21:00 |