Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

25 januari 2019 | 15:30

"Mr. Robot" och "Homecoming"-skaparen gör ny tv-serie

Blir "Briarpatch" med Rosario Dawson nästa fullträff för den skicklige tv-skaparen Sam Esmail?
Variety rapporterade under natten att USA Network har lagt en beställning på en säsong av den nya antologi-serien "Briarpatch". Serien är skapad av Andy Greenwald och Sam Esmail ("Homecoming", "Mr. Robot"), vilket för min del tyder på att serien är i riktigt goda händer.
 
I huvudrollen kommer vi att få se Rosario Dawson, som tidigare haft en tv-roll i flera av Netflix Marvel-serier. "Briarpatch" är baserad på Ross Thomas bok med samma namn. Vi får följa Allegra Dill (Dawson), en polisutredare som återvänder till sin hemstad i Texas efter att hennes syster blivit mördad. Inledningsvis är hon bara ute efter mörden, men snart tvingas hon slåss mot all möjlig korruption i sin gamla hemstad.
 

Sam Esmail och Julia Roberts på inspelningen av "Homecoming".
 
Både "Homecoming" och "Mr. Robot" är två väldigt innovativa och visuellt fantastiska serier. USA Network kommer under 2019 att ta farväl av sina två mest populära tv-serier, "Mr. Robot" och "Suits". Här hoppas de alltså att "Briarpatch" ska kunna komma in och täcka en del av det hålet. Kanalen har tidigare även beställt en säsong av "Jason Bourne"-spinoffen "Treadstone", samt "Suits"-spinoffen "Pearson". 
 
Det är i nuläget oklart när vi kan förvänta oss en premiär av första "Briarpatch"-säsongen, det är inte heller känt hur många avsnitt den kommer att bestå av.
 
Är du också sugen på att se vad Sam Esmail kan få ihop för tv-serie härnäst? Kommentera gärna nedan!
| 25 januari 2019 15:30 |