Serie

Skribent

Anna Thunman Sköld

23 mars 2015 | 21:00

"Game of Thrones" seriefinal kommer spoila bokläsarna

Fantasydramat kommer sluta precis som i böckerna.
I helgen deltog  HBO-seriens skapare Dan Weiss och David Benioff tillsammans med skådespelarna Kit Harington (Jon Snow) och John Bradley (Sam Tarly) i en samtalspanel på Oxford Union i Storbritannien. 

Där bekräftade Benioff planerna för tv-serie-finalen. Det har ju inte varit någon hemlighet att det tagit mer tid än beräknat för "Game of Thrones"-böckernas upphovsman George R.R. Martin att färdigställa de två återstående delarna i den sjuarmade sviten: "The Winds of Winter" och "A Dream of Spring". Vilket betyder att tv-versionen kommer både hinna ikapp  - och gå om böckerna.

Så på frågan om hur HBO-dramat ska sluta svarade Benioff så här, enligt Vanity Fair:

- Lyckligtvis har vi haft kontinuerliga samtal med George om det här länge, alltsedan vi insåg att detta var något som kunde inträffa, så vi vet vart saker och ting i handlingen är på väg. 

- I slutändan kommer vi typ mötas upp på ungefär samma ställe som George är på väg till, troligen med några avvikelser från den utmärkta rutten, men med samma slutdestination. Jag önskar visserligen att vi inte behövde spoila vissa saker [för bokläsarna] men vi måste ju, "the show must go on"... och det är vad den kommer att göra. 


Sedan innan har det varit sagt att "Game of Thrones" ska avslutas efter sjunde säsongen, men i förra veckan gick HBO-bossen Michael Lombardo ut och sa att han gärna såg fler säsonger. Men att det hängde på Benioff och Weiss. 

- Vi påbörjade den här resan med David och Dan. Det är deras vision. Som ett fan och kanalchef vill jag gärna se att serien fortsätter i tio år till - såklart. Men om de inte känner sig bekväma med att gå längre än sju säsonger så litar jag på deras beslut. 

Benioff och Weiss har inte kommenterat Lombardos uttalande än. 

"Game of Thrones" har premiär för sin femte säsong, natten till måndagen den 13 april. Klockan 03.00 släpps första avsnittet via HBO Nordic. Serien kommer också gå att se via C More.
 
Hur känner ni inför det här då, "GoT"-fans? 
| 23 mars 2015 21:00 |