Serie

Skribent

Alexander Dunerfors

13 mars 2015 | 15:00

HBO hoppas på ännu mer "Game of Thrones"

Kanalchefen svarar på när den populära tv-serien ska ta slut.
I april är "Game of Thrones" tillbaka med sin femte säsong. Och fansen kan vara lugna: serien är klar för åtminstone två säsonger till. Men sen då - vad händer när den sjunde säsongen har sänts år 2017?

Lyckligtvis har HBO inte bråttom att avsluta sagan om maktkampen i Westeros. Enligt kanalens programchef Michael Lombardo är det upp till seriens skapare, David Benioff och Dan Weiss, att avgöra när finalen kommer.

- Vi påbörjade den här resan med David och Dan. Det är deras vision. Som ett fan och kanalchef vill jag gärna se att serien fortsätter i tio år - såklart. Men om de inte känner sig bekväma med att gå längre än sju säsonger så litar jag på deras beslut. 

De goda nyheterna är att vi - förhoppningsvis - slipper se "Game of Thrones" vattnas ur långt efter sitt bäst-före-datum. 

- Jag vill inte ha en serie som fortsätter fastän skaparna känner sig klara med berättelsen, berättar Lombardo för EW.com.

"Game of Thrones" har verkligen blivit en serie som värdesätter fansen högt. När säsong 5 kickar igång den 13 april görs avsnitten tillgängliga samtidigt över hela världen: det är alltså 03.00 på natten för oss.

Och tidigare i veckan gästade den stora Game of Thrones-utställningen Stockholm innan den drog vidare ut i världen. 
| 13 mars 2015 15:00 |