Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

9 januari 2020 | 21:45

FX släpper premiärdatum till några av årets mest efterlängtade serier

"Fargo" och "Devs" får premiär under våren, medan de nya "Atlanta"-avsnitten dröjer till 2021.
Under dagen har det varit dags för FX-chefen John Landgraf att svara på den amerikanska tv-pressens frågor under TCA. Med tanke på att den lilla kvalitetskanalen brukar stå för minst lika många vinster under Emmygalorna som både Netflix och HBO, som båda pumpar ut mängder med serier, så är FX en kanal som varje tv-älskare bör ha lite extra koll på.
 
Vi har redan hunnit rapportera om att FX har lagt en beställning på tre ytterligare säsonger av "American Horror Story", vilket kommer lite som en överraskning då Ryan Murphy tidigare nämnt att den tionde säsongen mycket väl kunde bli den sista. Det är däremot oklart exakt när under hösten 2020 som den redan beställda tionde säsongen kommer att släppas.
 
Donald Glovers efterlängtade "Atlanta" kommer däremot att dröja ett helt år till, den tredje säsongen kommer nämligen att få premiär i januari 2021 - men man har utökat säsongen till totalt 10 nya avsnitt. Den fjärde säsongen spelas in samtidigt som den tredje, vilket gör att vi kommer att hinna få ta del av fortsättningen redan under hösten 2021.
 
 

Amerikanska premiärdatum på FX:

(de flesta av serierna lär visas här i Sverige dagen efter via framför allt HBO Nordic)
 
2 mars: "Breeders" (ny) - komediserie med Martin Freeman i huvudrollen.
4 mars: "Dave" (ny) - komediserie exekutivt producerad av Kevin Hart.
5 mars: "Better Things" (säsong 4)
5 mars: "Devs" (ny) - sci-fi-serie från regissören bakom "Ex Machina" och "Annihilation".
15 april: "Mrs. America" (ny) - dramaserie med Cate Blanchett i huvudrollen.
15 april: "What We Do in the Shadows" (säsong 2)
19 april: "Fargo" (säsong 4)
6 maj: "Archer" (säsong 11)
Januari 2021: "Atlanta" (säsong 3, bestående av 10 avsnitt)
Hösten 2021: "Atlanta" (säsong 4, bestående av 8 avsnitt)
 
 
"Impeachment: American Crime Story" kommer för övrigt inte längre att släppas i september (precis innan det amerikanska presidentvalet), något som FX tidigare fått kritik för. Serien kommer att handla om sexskandalen mellan Bill Clinton och Monica Lewinsky, vilket gjorde att många demokrater blev oroliga att Donald Trump skulle använda serien som ett sätt att skifta fokus från sig själv mot en dålig tid i demokraternas historia - precis i samband med det amerikanska presidentvalet i höst.
 
Enligt FX är anledning till att premiären av den tredje säsongen av "American Crime Story" skjuts fram på grund av Ryan Murphys hektiska schema, som gjort att inspelningarna inte kommer att vara klara förrän i oktober. Det är därför oklart om man ens kommer att hinna klart med serien innan årets slut.
 

Läs också: 10 nya tv-serier att se fram emot under 2020

 
Vilka FX-serier ser du mest fram emot? Kommentera gärna nedan!
| 9 januari 2020 21:45 |