Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

7 augusti 2019 | 12:30

Clinton och Lewinskys sexskandal i fokus i nya "American Crime Story"

Den tredje säsongen av den hyllade tv-serien har fått namnet "Impeachment: American Crime Story".
THR rapporterar att "Impeachment: American Crime Story" kommer att handla om sexskandalen mellan Bill Clinton, den då sittande amerikanske presidenten, och Monica Lewinsky som nästan slutade med att Clinton tvingades avgå som president.
 
Skådespelerskan Sarah Paulson är redan klar för rollen som Linda Tripp, Beanie Feldstein ("What We Do in the Shadows") som Lewinsky och Annaleigh Ashford ("American Crime Story") som Paula Jones. Det är däremot fortfarande oklart vilka som kommer att få axla rollerna som Bill och Hillary Clinton.
 

Beanie Feldstein vs verklighetens Monica Lewinsky.
 
"Impeachment: American Crime Story" kommer att baseras på Jeffrey Toobins bok "A Vast Conspiracy: The Real story of the Sex Scandal That Nearly Brought Down a President", som Ryan Murphy (seriens skapare) knep rättigheterna till redan 2017. Han ska då ha sagt att han inte tänkte göra något med rättigheterna om inte Monica Lewinsky ställde upp som producent och kunde "make all the goddamn money" på serien - vilket hon nu alltså också har gjort.
 
Produktionen på den nya serien planeras dra igång i februari med ett förväntat premiärdatum redan satt till den 27 september 2020, vilket gör att säsongens finalavsnitt bör sändas i samband med det amerikanska presidentvalet i USA. Här i Sverige brukar SVT sända serien någon månad efter den amerikanska premiären och därefter landar serien på Netflix, det är i nuläget oklart om så blir fallet även med den tredje säsongen.
 

Läs också: Förbjuden kärlek och magiska varelser i nya "Carnival Row"-trailern

 
Kommer du att ge den tredje säsongen av "American Crime Story" en chans i september nästa år? Kommentera gärna nedan!
| 7 augusti 2019 12:30 |