Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

22 januari 2018 | 23:30

FX gör efterlängtad tv-serie av "What We Do in the Shadows"

Taika Waititi och Jemaine Clement tar "What We Do in the Shadows" till USA som en tv-serie hos FX.
Taika Waititis och Jemaine Clements mockumentärfilm "What We Do in the Shadows" från 2014, har blivit lite av en mockumentär-klassiker sedan den släpptes globalt. Det har länge ryktats om att en tv-serie varit på gång och enligt Variety har FX äntligen lockat till sig både Waititi och Clement som exekutiva producenter för den nya serien.
 
Utöver att producera ska Waititi även vara klar som regissör medan Clement ska stå för manuset. Det är däremot fortfarande oklart om de kommer att ha några roller framför kameran även den här gången. I långfilmen fick vi följa fyra vampyrer som bodde ihop, inspelad som en mockumentär, där Waititi och Clement spelade två av vampyrerna. De sägs även arbeta på en uppföljare till filmen; "We're Wolves", som ska handla om de varulvar som dyker upp i originalfilmen. 
 
 
Waititi regisserade senast Marvelfilmen; "Thor: Ragnarök", som har tagits väl emot och hunnit dra in över 850 miljoner dollar globalt. Clement är snart aktuell med säsong två av "Legion" (också hos FX) samt med en komedispecial hos HBO med "Flight of the Conchords".
 
Kayvan Novak, Matt Berry, Natasia Demetriou och Harvey Guillen är redan klara för några av rollerna i den amerikanska tv-versionen hos FX. Det är däremot fortfarande oklart när vi kan förvänta oss att tv-serieversionen av "What We Do in the Shadows" ska vara klar för premiär - sannolikt lär det dröja tills tidigast under 2019. 
 

Läs också: "Flight of the Conchords" återförenas framför kameran på HBO i maj

 
För egen del är jag fantastiskt glad över de här nyheterna. FX är utan tvekan en av de kanalerna i USA som producerar de allra bästa tv-serierna just nu - ett perfekt hem för Waititi och Clement att frodas i. 
 
Vad tycker du själv - är du sugen på att se vad Waititi och Clement kan åstadkomma hos FX? Kommentera gärna nedan!
| 22 januari 2018 23:30 |