Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

13 januari 2018 | 00:00

"Flight of the Conchords" återförenas framför kameran på HBO i maj

Det är tyvärr inte för en fortsättning på den fantastiskt charmiga tv-serien som rullade hos HBO mellan 2007-2009 - men vi får åtminstone nyskrivna låtar!
"Flight of the Conchords" stjärnorna Jemaine Clement och Bret McKenzie återförenas för en ny HBO-komedispecial i maj, meddelade HBO tidigare under dagen.
 
Duon uppträdde redan 2005 i en hyllad HBO-komedispecial, som senare också ledde till kultserien "Flight of the Conchords" som rullade mellan 2007-2009 på samma kanal. I maj kommer de att uppträda på nytt med flera av fansens gamla favoritlåtar - men även med nyskrivet material från deras nya turné; "Flight of the Conchords Sing Flight of the Conchords Tour".
 
Många fans har hoppats på en ny säsong av tv-serien hos HBO, men det ser ut som att det här är det närmsta vi kommer att komma. Både Jemaine och Bret har sedan tv-serien lades ned haft väldigt framgångsrika karriärer på varsitt håll.
 
Bret har hållit sig bakom kameran och skrivit musiken för flera olika projekt - varav ett ledde till en Oscarsvinst för bästa låt 2012, för sången "Man or Muppet". Jemaine har lånat ut sin röst till en rad olika animerade filmer och tv-serier, "Vaiana", "Rick and Morty" och "Lego Batman" exempelvis. Han har också dykt upp i tv-serier och filmer som "Legion", "What We Do in the Shadows" och "Man in Black 3". 
 
 
Personligen är jag ett stort "Flight of the Conchords"-fan, ända sedan den första HBO-specialen 2005. Jag vet inte riktigt hur stort tv-serien slog här i Sverige med tanke på att HBO Nordic fortfarande lyste med sin frånvaro på den tiden den gick - men för er som har missat tv-serien så finns den fortfarande att se i sin helhet i deras app.
 
Finns det några fler "Flight of the Conchords"-fans i Sverige? Eller sitter jag här alldeles ensam och hurrar? Kommentera gärna nedan!
| 13 januari 2018 00:00 |