Serie

Skribent

Anders Eklöf

12 augusti 2021 | 09:21

Framtiden är oviss för "The Powerpuff Girls"-serien

Den nya "Powerpuff Girls"-serien har det svajigt, då en av huvudrollsinnehavarna har lämnat.
Sedan en tid tillbaka har det varit känt att tv-kanalen The CW arbetar på en otecknad tv-serie baserad på den populära tecknade 90-tallserien "Powerpuffpinglorna" (eller "The Powerpuff Girls"). 
 
I den här tolkningen, som kort och gott heter "Powerpuff", kommer vi få följa de tre superhjältarna i 20-årsåldern som nu skiljt sig åt och inser att de förlorat sin barndom till förmån för brottsbekämpning. 
 
Vi fick tidigare veta att Dove Cameron, Chloe Bennet och Yana Perrault har fått rollerna som Bubbles, Blossom och Buttercup (eller Bubblan, Blomman och Buttran som de heter på svenska). 
 
 
Nu avslöjar sajten Variety att skådespelerskan Chloe Bennet (mest känd från "Agents of Shield") lämnar serien, på grund av att arbetet med pilotavsnittet tagit för långt tid och krockat med hennes schema. 
 
Tanken var från början att pilotavsnittet skulle sändas i höst, men The CW beslutade att skriva och spela om avsnittet, då kanelens chef Mark Pedoqitz ska ha kallat piloten för "ett misslyckande". Warner Bros Television ville förlänga Chloe Bennets avtal, men konflikter i schemat fick henne att lämna. 
 
I höst kommer de leta efter en ny skådespelerska för rollen som Blossom. 
 
Andra klara skådespelare är Donald Faison (Turk i tv-serien "Scrubs") som Professorn Utonium, Nicholas Pdany som showens skurk Mojo Jojo och Robyn Lively som Sara Bellum. Även dessa namn är i förhandlingar att återvända till nyinspelningarna av pilotavsnittet.  
 
Serien skrivs av Heather Regnier ("Veronica Mars" och "Sleepy Hollow") och produceras av Diablo Cody ("Juno" och "The United States of Tara").
 
Originalserien skapades av Craig McCracken och handlar om grundskoleflickorna Blomman, Bubblan och Buttran, som skapas av Professor Utonium och får superkrafter av misstag under skapelseprocessen. Tillsammans kämpar de mot superskurkar som den intelligenta men galna apan Mojo-Jojo, ungdomsbrottslingarna Amöbagänget och den djävulsliknande varelsen "Han". 
 
Det verkar helt enkelt oklart om "Powerpuff" någonsin blir av, men det återstår att se. 
 
Ser du fram emot "Powerpuff"? Såg du originalet som barn? 
| 12 augusti 2021 09:21 |