Serie

Skribent

Anders Eklöf

10 mars 2021 | 11:46

De får rollerna i den otecknade "Powerpuff Girls"-serien

Bubblan, Blomman och Buttran har fått sina verkliga skådespelare till den kommande vuxnare tolkningen av tv-serien "Powerpuff Girls".
För ett tag sedan rapporterade vi om att en otecknad tv-serie baserad på den populära tecknade 90-talsserien "Powerpuffpinglorna" är på gång av tv-kanalen The CW. 
 
I den nya serien kommer vi få följa de tre Powerpuffpinglorna som nu är i 20-årsåldern, skiljt sig åt och inser att de förlorat sin barndom till förmån för brottsbekämpning. 
 
Nu avslöjar sajten The Hollywood Reporter att Dove Cameron ("Descendants"), Chloe Bennet ("Agents of Shield") och Broadway-skådisen Yana Perrault får rollerna som Bubbles, Blossom och Buttercup (eller Bubblan, Blomman och Buttran som de heter på svenska). 
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
Serien skrivs av Heather Regnier ("Veronica Mars" och "Sleepy Hollow") och produceras av Diablo Cody ("Juno" och "The United States of Tara"). 
 
Originalserien sändes i sex säsonger mellan 1998-2005 och handlar om grundskoleflickorna Blomman, Bubblan och Buttran, som skapas av Professor Utonium och får superkrafter av misstag under skapelseprocessen. Tillsammans kämpar de mot superskurkar som den intelligenta men galna apan Mojo-Jojo, ungdomsbrottslingarna Amöbagänget och den djävulsliknande varelsen "Han", som jag även hoppas dyker upp i den kommande otecknade tv-serien. 
 
 
Serien har potential, då The CW har stor erfarenhet av att göra superhjälteserier som "The Flash", "Supergirl" och "Arrow", men även ungdomsserien "Riverdale" som är baserad på den klassiska serietidningen "Acke" (eller "Archie" på engelska). Projektet för även tankarna till "Fate: The Winx Saga", som är baserad på den tecknade barnserien "Winx Club" från tidigt 2000-tal. 
 
Ser du fram emot "Powerpuff Girls"? 
| 10 mars 2021 11:46 |