Film

Skribent

Viktor Jerner

15 december 2015 | 12:00

Första trailern till "Fantastiska vidunder och var man hittar dem" är här

Återvänd till J. K. Rowlings magiska Harry Potter-värld.
Det är drygt fyra år sedan som Harry Potter-sagan avrundades med "Harry Potter och dödsrelikerna: del 2", men än på ett tag behöver vi inte lägga J. K. Rowlings magiska värld bakom oss. David Yates - regissören som gjorde flest Harry Potter-filmer - återvänder nämligen nu med en ny adaption av en av hennes böcker; "Fantastiska vidunder och var man hittar dem". Boken skrevs av Rowling år 2001 och utspelar sig 70 år före Harry, Ron, Hermione och deras äventyr. Huvudkaraktären är en sorts magi-zoolog vid namn Newt Scamander - i filmen spelad av Eddie Redmayne - som forskar kring magiska varelser och vidunder. Utöver Redmayne ser vi också Colin Farrell, Ezra Miller, Katherine Waterston, Samantha Morton och Jon Voight i filmadaptionen.

Personligen är jag smått trött på den här världen efter drygt tio år av detaljerat filmiskt utforskande, men jag måste ändå säga att den trailer som nu har släppts gör mig försiktigt intresserad. Kombinationen av J. K. Rowlings mytologi och 20-talets New York (och England) är väldigt tilltalande och skådespelare som Redmayne, Farrell och Waterston kan vi omöjligt få för mycket av. Filmen har inte premiär förrän den 18:e november nästa år, men förhoppningsvis kan de allra mest inbitna Harry Potter-fansen stilla sitt begär lite med den här: 


Vad säger ni; är detta ett uttjatat koncept vid det här laget eller är ni taggade till tusen på att återvända till J. K. Rowlings värld? 
| 15 december 2015 12:00 |