Film

Skribent

Jakob Åsell

24 juli 2019 | 12:35

Första titten på Adam Sandler som brottsling i "Uncut Gems"

TIFF-chefen säger att Sandler gör sin bästa roll sen "Punch-Drunk Love" i Safdie-brödernas nya film.
Adam Sandler slog nyligen publik-rekord hos Netflix med komedin "Murder Mystery" och är snart aktuell med nya lättsamma upptåg hos streamingtjänsten med Halloween-komedin "Hubie Halloween". Men Sandler har inte helt släppt taget om sin mer konstnärliga ådra. I filmer som "Vänner för livet" (2007), "Funny People" (2009) och "Punch-Drunk Love" (2002) har pruttskämts-kungen visat att han faktiskt kan agera!
 
Möjligen kan "Good Time"-regissörerna  Josh och Benny Safdies kommande thriller fungera som en välkommen påminnelse om just detta. "Big Daddy"-skådespelaren axlar här en matig huvudroll som den karismatiske New York-juveleraren Howard Ratner som alltid jagar nästa stora affär. Han spelar ett högt spel vid några tillfällen och riskerar snart ett svindlande fall. För att klara sig måste Howard genomföra en svår balansakt mellan affärer, familjelivet och sina fiender som finns överallt.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
Robert Pattinson som rånare i Safdie-brödernas "Good Time" (2017)
 
Många minns Robert Pattinsons energiskt hudlösa prestation som osympatisk protagonist i Safdie-brödernas unisont hyllade thriller "Good Time". Kanske kan "Uncut Gems" göra för Sandlers karriär vad "Good Time" tycks ha hjälpt till att göra för Pattinson, som nu landar roller i filmer som "The Lighthouse" och Christopher Nolans "Tenet". Åtminstone om man ska tro den konstnärlige ledaren för Toronto Filmfestival, Cameron Bailey som storhyllade filmen i en intervju med IndieWire.
 
- Det är troligen den mest "Safdie" filmen ni någonsin har sett. Den rör sig i ett hisnande tempo, uppskruvad till 11 hela vägen, vilket är en exalterande upplevelse. Adam Sandler ger sin bästa prestation sen "Punch-Drunk Love". De filmade allting på 35 mm-film, men trots att det är en större produktion för bröderna så har den bevarat en verkligt rå kvalitet, sa Bailey i intervjun.
 
 
 
Den första bilden på Adam Sandler i "Uncut Gems" (2019) 
 
"Uncut Gems" ingår i festivalprogrammet på Filmfestivalen i Toronto som går av stapeln i september. A24 har rättigheterna i USA medan Netflix släpper filmen internationellt.
 
Vilken tycker ni är Adam Sandlers bästa roll?
| 24 juli 2019 12:35 |