Film

Skribent

Alexander Kardelo

19 december 2017 | 15:45

Första teasern till Disneys julsaga "Nötknäpparen och de fyra världarna"

Äventyr och julmagi med Lasse Hallström bakom kameran.
Mysstudion Disney och mysregissören Lasse Hallström har slagit sig samman för nästa års stora mysfilm för julen: "Nötknäpparen och de fyra världarna".
 
Historien handlar om en flicka som får en speciell nötknäppar-docka i julklapp. Men när klockan slår midnatt hamnar hon i en magisk värld och mitt i ett krig mellan pepparkaks-soldater och en armé av möss.
 
Första teaser-trailern blandar balett och Morgan Freemans stämma med sagovärldar som hämtade ur "Alice i Underlandet". Svenske filmfotografen Linus Sandgren, Oscarsbelönad för ”La La Land”, gör Hallström sällskap bakom kameran och här är resultatet:
 
 
Huvudrollen som Clara spelas av 17-åriga Mackenzie Foy, som växt upp en del sedan ”Twilight”-filmerna och ”Interstellar”. I övriga roller syns Keira Knightley, Morgan Freeman och Helen Mirren.
 
Häromveckan blev det klart att ”Nötknäpparen” behöver kompletterande inspelningar på minst 32 dagar. Det nya materialet är skrivet av Tom McCarthy (”Spotlight”), och "Captain America"-regissören Joe Johnston tar över regin då Lasse Hallström inte var tillgänglig, skriver Hollywood Reporter. Hallström kommer dock att övervaka efterproduktionen.
 
"Nötknäpparen och de fyra världarna" kommer på svenska biografer den 26 oktober 2018.
| 19 december 2017 15:45 |