Film

Skribent

Alexander Dunerfors

5 december 2015 | 08:00

Vad säger kritikerna om "The Revenant"?

En handfull filmkritiker har sagt sitt om Alejandro González Iñárritus blodiga hämnddrama.
Förutom en viss rymdfilm som hela galaxen just nu väntar på, finns det mer att se fram emot på bio i vinter. Den 29 januari går ”The Revenant” upp på svenska biodukar, en iskall hämndrulle i vildmarken som sätter Leonardo DiCaprio mot Tom Hardy och en arg grizzly.

Vi har redan förälskat oss i en brutalt intensiv trailer och hänförande vackra bilder, men lever filmen upp till förväntningarna? De första recensionerna är äntligen här!

Alltid generösa Empire drar till med full pott, 5 stjärnor:

”DiCaprios råa prestation hjälper till att höja vad som kunde bli ännu ett man-mot-naturen-drama (…) Iñárritus utsökta, mystiska överlevnads-odyssé kommer få dig att ställa in den där campingresan.”

Comingsoon.net delar ut 8 av 10 i betyg samt många hyllningar:

”Brutal action, vackra landskap och imponerande prestationer från Leonardo DiCaprio och Tom Hardy gör ”The Revenant” värd att se på stora duken (…) Filmen skildrar människan och naturen ur deras värsta sidor och man sitter som fastklistrad.”

The Playlist ger ett B+ och kallar filmen...

”…ännu ett imponerande, trollbindande drama från filmskaparen som senast vann Oscar för ”Birdman”. Den här gången gör Iñárritu ett hårt drama som på ytan handlar om hämnd, men är mer tänkvärt än så (…) Mindre framgångsrika är filmens drömska tillbakablickar som kan kännas överförenklade ibland.”

Nerdist nöjer sig med 3.5 av 5 i betyg och klagar på filmens längd:

”The Revenant har en av årets mest skrämmande scener, när en scout spelad av Leonardo DiCaprio blir attackerad av en grizzlybjörn. Det är en intensiv fight på liv och död med kameran mitt i smeten (…) Med en speltid på 156 minuter är slutet alldeles för utdraget.”

Entertainment Weekly ger filmen ett B, och försäkrar att Leo inte blir våldtagen av en björn (som nätrykten har sagt):

”Han blir däremot våldsamt mörbultad i en hemsk, verklighetstrogen och otrolig sekvens som fick mig att tappa hakan (…) Det är ett episkt äventyr på liten skala. Kan vara nog för vissa, men jag misstänker att andra kommer önska att det fanns mer kött på benen. Filmen funkar bättre som en serie otroliga bilder och surrealistiska scener än som en tillfredsställande berättelse.”


Vad tror ni, kommer filmen att leverera? Kommentera nedan!
| 5 december 2015 08:00 |