Film

Skribent

Viktor Jerner

11 juli 2017 | 09:00

Första reaktionerna på Christopher Nolans efterlängtade "Dunkirk" är här

Kan "Dunkirk" verkligen leva upp till de högt ställda förväntningarna? De skinande positiva första reaktionerna pekar sannerligen åt det hållet.
Att Christopher Nolans "Dunkirk" tillhör en av sommarens mest efterlängtade filmer finns det ingen tvekan om. Många, inklusive undertecknad, har varit mycket nyfikna på att få höra de första reaktionerna från de som har fått möjlighet att se filmen på diverse förhandsvisningar. Detta trots att jag hellre hade sett Nolan ta sig an något annat än just andra världskriget, en konflikt som har skildrats på film så ofantligt många gånger att det har tappat mycket av sin glöd. 
 
Hur som helst, nu är det snart bara en vecka kvar till filmens premiär och pressembargot har släppt, vilket betyder att det nu är fritt fram för reaktioner på sociala medier. Diverse amerikanska och brittiska filmkritiker var snabba på pucken och har tapetserat Twitter med sina tankar, mestadels glödande positiva sådana. Bland annat hyllas Nolans tekniska expertis, den tryckande spänningen i filmen och Tom Hardys fåordiga insats. Kolla in nedan (klicka vidare in på de olika tweetsen för att läsa mer utvecklade tankar från flera av skribenterna):  
 
 
Det är minst sagt lovande att läsa allt det här och särskilt åsikter i stil med att den på vissa sätt nästan liknar en stumfilm och kan visa sig bli lite polariserande tycker jag är väldigt intressant. Jag har blandade åsikter kring Nolan och mycket av det negativa jag känner kring hans filmskapande kan härledas till att det ibland känns lite övertydligt och dumförklarande (á la när två erfarna NASA-specialister förklarar för varandra vad ett svart hål är i "Interstellar"). Förhoppningsvis är så inte fallet med "Dunkirk".
 

Vidare läsning: Blir Matt Reeves "Apornas planet: Striden" sommarens bästa film?

| 11 juli 2017 09:00 |