Film

Skribent

Viktor Jerner

18 juni 2017 | 15:00

Blir Matt Reeves "Apornas planet: Striden" sommarens bästa film?

De första reaktionerna har landat och de är minst sagt lovande.
Om drygt en månad smäller det, den 12:e juli har Matt Reeves "Apornas planet: Striden" (den smärtsamma svenska titeln på "War for the Planet of the Apes") premiär. Personligen kunde jag inte vara mer pepp, då jag har älskat både Rupert Wyatts och Matt Reeves föregångare helhjärtat. Mer tankeväckande, intelligenta, välspelade (motion capture-teknologin är helt otrolig) och tematiskt fascinerande "blockbusters" får man leta med ljus och lykta efter. Samtidigt bjuder de på spektakulär action och fartfylld popcorn-underhållning. De perfekta sommarfilmerna, helt enkelt. 
 
Den avslutande delen i den här nya trilogin om Caesar (Andy Serkis) och company har nu börjat visas för pressen i USA och även om kritikerna ännu inte får publicera fullständiga recensioner så fick de klartecken för att publicera korta tankar på sociala medier. Nedan hittar ni några av dem: 
 
 
Wow, filmen ser minst sagt ut att ha gått hem och min pepp som jag redan trodde befann sig på maxnivå har nu stigit ytterligare några steg. Jag har fullt förtroende för gränslöst briljanta Matt Reeves och hoppas på att han kan avrunda på topp, men nu ligger förväntningarna onekligen på en farligt hög plats. Spontant känns det som en omöjlighet att toppa den smått mästerliga "Uppgörelsen", men om han ens kommer någonstans i närheten av den kvaliteten kommer jag bli nöjd. På pappret är premissen väldigt tilltalande, med Woody Harrelson som antagonist och ett fullskaligt krig mellan apor och människor.  
 
Kolla in den senaste trailern nedan:
 
 
Tyck till! Hur taggad är du på att få se den här avslutande delen i nya Apes-trilogin? 
| 18 juni 2017 15:00 |