Klipp

Skribent

Viktor Jerner

27 april 2016 | 13:00

Trailer: se Batman och Jokerns ultimata kamp i "Batman: The Killing Joke"

Fansens favoriter Mark Hamill och Kevin Conroy gör rösterna.
Warner Brothers Animation har nu släppt den första officiella trailern till Sam Lius "Batman: The Killing Joke", en animerad adaption av Alan Moores smått legendariska seriealbum med samma namn. Vi har tidigare skrivit om en annan "trailer" som klipptes ihop av ett fan - från material ur en featurette - och därmed inofficiell.

Den stora skara fans som gillar "Batman: The Animated Series" har förmodligen en hel del att se fram emot här, då dess skapare Bruce Timm är djupt involverad i det här projektet, bland annat som producent. Dessutom görs Batmans och Jokerns röster av Bruce Conroy respektive Mark Hamill, precis som i den animerade serien och en hel del andra DC Comics-relaterade projekt. 

"The Killing Joke" anses ofta vara den ultimata berättelsen om dynamiken mellan dessa två karaktärer, så det ska bli spännande att se hur högt Hamill och Conroy kan lyfta det. Det är väldigt lovande att filmen har fått R-rating (barnförbjuden) i USA, vilket förhoppningsvis innebär att det heltäckande och förgörande mörkret i Moores förlaga är intakt. För mig personligen är det dock fortfarande ett relativt stort orosmoln att Barbara Gordons (Batgirl) del av storyn har utökats bortom serieromanen för att fylla ut speltiden. 

Kolla in trailern nedan:  


Vad tror ni? Kommer den här blandningen av Alan Moores serieroman och nytt material fungera? 
| 27 april 2016 13:00 |