Film

Skribent

Viktor Jerner

28 december 2015 | 18:30

Första bilderna på Benedict Cumberbatch som "Doctor Strange"

Marvel Cinematic Universe fortsätter att växa så det knakar, och snart ser vi Benedict Cumberbatch äntra deras färgsprakande värld som "Doctor Strange"
Utöver tidiga konceptbilder och smygbilder från inspelningsplatserna har vi ännu inte fått se något material från Scott Derricksons kommande Marvel-rulle "Doctor Strange", förrän nu. Alldeles nyss släppte nämligen Entertainment Weekly de första officiella bilderna på Benedict Cumberbatch i titelkaraktärens fulla dräkt, och dessa finns att beskåda nedan. Som vanligt när det gäller EW lär det nog tyvärr dröja ett bra tag innan de dyker upp i riktigt högupplösta versioner. 

I korta drag är "Doctor Strange" berättelsen om en briljant kirurg vars karriär faller samman efter en våldsam bilolycka. För att rädda sitt eget liv söker han sig till magins värld och tränas av en trollkarl som ger honom makten att skydda världen från nattsvart ondska. Utöver Cumberbatch ser vi också Chiwetel Ejiofor, Tilda Swinton, Michael Stuhlbarg, Rachel McAdams och Mads Mikkelsen i filmadaptionen.

Personligen måste jag säga att jag gillar stilen - särskilt på den sista konceptbilden precis här ovan - trots att jag i allmänhet är väldigt mätt på Marvel Cinematic Universe. Likt den enormt positiva överraskningen "Guardians of the Galaxy" håller jag tummarna för att Derrickson och hans team vågar göra en annorlunda och någorlunda fristående film. Sen kan man inte heller blunda för att rollistan är sylvass rakt igenom. 

Hur taggade är ni på "Doctor Strange"? 
| 28 december 2015 18:30 |