Skribent

Anna Thunman Sköld

13 november 2013 | 11:30

Första namnen till Marvels Netflix-satsning avslöjade

"Daredevil" och "Jessica Jones" har fått sina manusförfattare i Drew Goddard respektive Melissa Rosenberg.

Drew Goddard är första namnet som nämns i samband med Marvels stora Netflix-satsning som MovieZine skrev om förra veckan.  Han ligger i förhandlingar om att skriva manus till serien om den blinde superhjälten "Daredevil". Detta meddelar The Wrap via Slashfilm.com.

Goddard, som regisserade och tillsammans med sin gode vän Joss Whedon skrev manus till "The Cabin in the Woods", har en gedigen bakgrund som manusförfattare för bland annat serier som "Buffy", "Lost" och "Alias". Han kallades också in för att hjälpa till med rewriten av zombiefilmen "World War Z".
I tidigare intervjuer som Slashfilm tagit fram har han uttryckt sitt intresse för att få bli en del av Marvel-universat och framför allt sin kärlek till just "Daredevil":

"Du snackar med en kille som hade "Daredevil"-citat skrivna på väggen i sitt rum när han växte upp. När jag var 18 år hade jag fortfarande kvar den blodröda dörren med " Jag har visat honom att en man utan hopp, är en man utan rädsla". Om jag hittade rätt projekt, skulle jag älska att göra det."

Verkar som han hittat det nu.

Melissa Rosenberg är det andra namnet. Hon skrev, producerade och var showrunner för "Dexter" de fyra första säsongerna varefter hon slutade. Rosenberg fick också i uppgift redan 2010 att göra TV-serie av superhjältinnan snedstreck privatdetektiven snedstreck undersökande journalisten "Jessica Jones", då för TV-kanalen ABC. Men de tackade för kaffet i ett tidigt skede och serien har därefter hängt i luften. Tills nu.

Bägge TV-serierna tillsammans med "Iron Fist" och "Luke Cage" är tänkta att börja rullas ut i Netflix med start 2015.

| 13 november 2013 11:30 |