Film

Skribent

Alexander Dunerfors

13 augusti 2016 | 09:00

Se de första bilderna från vinterns coolaste rymdfilm ”Passengers”

Jennifer Lawrence och Chris Pratt har huvudrollerna i Morten Tyldums kärlekshistoria i rymden.
Entertainment Weekly har släppt de första bilderna från vinterns andra stora sci-fi-film. Betyder det att trailern äntligen är på väg?

”Passengers” är kanske inte lika omtalad som ”Rogue One” (än), men det är hög tid att lägga den här på radarn. Inte minst för att stekheta duon Jennifer Lawrence och Chris Pratt spelar huvudrollerna, men också för att vi som fått möjligheten att se trailern under diverse Sony-presentationer kan intyga att det hela ser riktigt lovande ut.Pratt spelar en passagerare på ett rymdskepp fullt av tusentals människor i djup, djup sömn. Ett tekniskt missöde får honom att vakna, och uttråkad bestämmer han sig för att väcka en passagerare till. Gissa om han väljer en snygg tjej? Och gissa om det så småningom uppstår kärlek i rymden?

Norske regissören Morten Tyldum (”Huvudjägarna”) berättar hur han föll för ett av Hollywoods hetaste manus:

- Det är smart, roligt, och en riktig bladvändare. Jag kunde inte lägga det ifrån mig. Det händer något nytt var tionde sida! Samtidigt är det en intim film på en episk skala. För mig handlar den om vad som är viktigt för att leva livet fullt ut. Vad behöver vi som människor?- Filmen ska underhålla, men också ställa frågan om vad det innebär att vara verkligt lycklig. Varje generation har sin kärlekshistoria, och jag känner att det här är den, säger Tyldum.

”Passengers” landar på svenska biodukar den 21 december.
| 13 augusti 2016 09:00 |