CINEMACON 2016

Skribent

Jakob Åsell

13 april 2016 | 16:00

Jennifer Lawrence och Chris Pratt har en biosuccé på väg

MovieZine har sett de första bilderna från Morten Tyldums rymddrama ”Passengers” på CinemaCon i Las Vegas.
- Jag vet inte hur det funkar, vem ni ringer till, men dubbla era beställningar på popcorn någon gång kring jul - för den här filmen kommer sälja en jäkla massa popcorn!

Det utlovade Chris Pratt när han inför de amerikanska biografägarna på Caesars Palace stora scen, tillsammans med sin motspelerska Jennifer Lawrence presenterade rykande färska bilder från norrmannen Morten Tyldums (”The Imitation Game”, ”Huvudjägarna”) kommande science-fiction-äventyr ”Passengers”.

Och nog lär det ligga en del i det han sa. För inte nog med att filmen frontar med att förena två av Hollywoods absolut hetaste filmstjärnor - i rymden - den ser också förbannat underhållande ut. 

Under en 120 år lång resa mot en rymdkoloni vaknar plötsligt Chris Pratts karaktär upp, 90 år för tidigt utan att kunna återvända till hypersleep, ensam på ett enormt rymdskepp med 5000 nedsövda medpassagerare letar han efter en lösning på sin situation, men finner istället Jennifer Lawrences karaktär. De tycks snart finna sig ganska väl i situationen och i varandras närvaro tills saker börjar gå åt helvete ombord. 

Trailern såg, trots de oputsade datoreffekterna, riktigt snygg ut, produktionsdesignen blandar stilar från filmer som ”2001 - Ett rymdäventyr”, ”Sunshine” och även spännande inslag av ”The Shining”. 

Utan att ge anspråk på att vara den galaxens smartaste sci-fi ser Tyldum ut att ha hittat en riktigt tjusig balans mellan humor, spänning och romantik alltmedan den oputsade trailern innehöll en del smått andlösa scener, som när gravitationen plötsligt slås av i skeppet medan Jennifer Lawrence simmar i en pool. 

- Jag hade velat se Netflix göra DET DÄR! kommenterade Sonys chef på scen efter den maffiga trailern, och nog har han en poäng!

”Passengers” - en potentiell biohit till vintern alltså.
| 13 april 2016 16:00 |