Film

Skribent

Viktor Jerner

26 juli 2016 | 00:30

Första bilderna från "Nocturnal Animals" bygger rejäl pepp

Tom Ford regisserar Jake Gyllenhaal och Amy Adams.
Modeskaparen Tom Fords första långfilm "A Single Man" tog världen med storm när den kom för sju år sedan. Den hyllades av kritiker världen över, nominerades i diverse kategorier på de stora prisgalorna och Colin Firth vann bästa skådespelare på Venedig filmfestival för sin insats i huvudrollen.

Sedan dess har det varit knäpptyst från Ford på filmfronten, men i år återvänder han till den världen med besked. I slutet av året kommer nämligen hans "Nocturnal Animals" - en adaption av Austin Wrights bok "Tony and Susan" - med Jake Gyllenhaal och Amy Adams i huvudrollerna. Storyn kretsar kring Adams karaktär Susan Morrow som får ett bokmanus skickat till sig av sin ex-man (Armie Hammer). Berättelsen i boken kretsar kring hämnd, och Susan inser att det kan vara en sorts hot direkt riktat mot henne.

Nu kommer det fantastiska; Jake Gyllenhaal spelar huvudkaraktären i den boken, alltså boken som Amy Adams karaktär läser. Hans fru spelas av Isla Fisher och även Aaron Taylor-Johnson, Laura Linney och Michael Shannon dyker upp i den parallella berättelsen. Ett väldigt spännande koncept med en utomordentligt stark rollista med andra ord, det här har potentialen att bli oerhört bra.  

Kolla in de första bilderna från filmen (publicerade i Entertainment Weekly):

"Nocturnal Animals" väntas ha premiär på Venedig filmfestival i september och dyker sedan upp på bio senare i år. 

Är ni taggade? 
| 26 juli 2016 00:30 |