Serie

Skribent

Anna Thunman Sköld

5 november 2013 | 12:01

Första bilden från "Sherlock", säsong tre

BBC har släppt den första offentliga bilden från den emotsedda säsong tre av "Sherlock". Obs! Spoilervarning för de som inte sett säsong två.

På bilden ser man både Sherlock och Watson, spelade av Benedict Cumberbatch respektive Martin Freeman. När serien senast lämnade de två hade Sherlock hoppat från ett tak i vad som upplevdes som ett självmord.

"Det har gått åtskillig tid sedan Sherlock Holmes hoppade från det där taket - det är dags att avslöja sanningen om vad som hände mellan honom och trottoaren", säger Steven Moffat, "Sherlocks" skapare i ett pressmeddelande som digitalspy.uk tagit del av.

Det har fortfarande inte kommit något datum för när serien ska starta i Storbritannien. Mirror gissar på nyårsdagen. I USA däremot ska den dra igång den 19 januari. 

Precis som med tidigare säsonger består även den tredje av tre avsnitt: "The Empty Hearse" av Mark Gatiss, "The Sign of Three" av Stephen Thompson och "His Last Vow" av Steven Moffat.

Anledning för lite nordisk stolthet: Mads Mikkelsens storebror Lars Mikkelsen kommer dyka upp som en ny nemesis till Sherlock.

UPPDATERAT 6 NOV: SVT börjar visa säsong 3 den 1 februari, meddelar TVdags.

| 5 november 2013 12:01 |