Film

Skribent

Alexander Kardelo

9 oktober 2018 | 16:40

Försenade ”The Current War” är redo för biopremiär

Det historiska dramat med Benedict Cumberbatch hamnade i limbo efter Weinstein-härvan. Snart är det dags för internationell premiär.
Benedict Cumberbatch och Michael Shannon i en film om rivaliteten mellan el-pionjärerna Thomas Edison och George Westinghouse - det är tillräckligt för att få många film- och historieälskare intresserade.

Men trots att filmen premiärvisades redan i Toronto hösten 2017, har det varit tyst om den ända sen dess. Anledningen stavas Harvey Weinstein, och ”The Current War” är en av filmerna som lades på hyllan när filmbolaget så småningom hamnade i konkurs.

Nu är det dock äntligen klart för internationell premiär, skriver Hollywood Reporter. Företaget Lantern Capital Partners har köpt vad som är kvar av The Weinstein Company, inklusive filmerna ”The Current War” och rysaren ”Polaroid”, med planer för internationell distribution.
 
 
När MovieZine träffade Benedict Cumberbatch i Toronto förra året, berättade han om vad som lockade honom till att spela glödlampans uppfinnare:
 
- Jag visste väldigt lite om Edison innan det här projektet. Jag började intressera mig för denne man, som skapar sig ett varumärke samtidigt som han uppfinner och utvecklar, och för vad som händer när allt detta hotas. Vad händer när man förlorar sin integritet och börjar bete sig förkastligt? Han glömmer ibland bort vad hans ursprungliga intentioner var - att förändra världen.
 
Det är just nu inte klart när "The Current War" kan tänkas gå upp på bio.
| 9 oktober 2018 16:40 |