Spel

Skribent

Anders Eklöf

27 maj 2021 | 19:30

Sega firar att "Sonic the Hedgehog" fyller 30 med nya spel

Ett helt nytt spel 2022, en matig samling och återutgivningar är vad som väntar när Sonic fyller 30.
Den 23 juni är det hela 30 år sedan det första spelet med den blåa igelkotten i huvudrollen, "Sonic the Hedgehog", släpptes till konsolen Sega Mega Drive. 
 
Sega kommer så klart fira bemärkelsedagen på en rad olika sätt. Redan nu har vi bland annat fått se en liten skymt av ett helt nytt spel med för tillfället okänt namn som släpps 2022, under en direktsändning kallad Sonic Central
 
 
Vi fick även veta att spelet "Sonic Colors" från 2010 släpps på nytt med snyggare grafik, den här gången som "Sonic Colors Ultimate".
 
Spelet kommer den 17 september till Nintendo Switch, Playstation 4, Xbox One och PC. Det kommer även en animerad tv-serie kallad "Sonic Colors: Rise of the Wisps". 
 
 
Det kommer även en samling av gamla spel med namnet "Sonic Origins", som innehåller spelen "Sonic the Hedgehog", "Sonic the Hedgehog 2", "Sonic 3 & Knuckles" och "Sonic CD". Mer information om den smaskiga samlingen för nostalgiker kommer senare. 
 
 
Sega utlovade även att mer nyheter kommer dyka upp under de kommande veckorna, så håll utkik. 
 
 
"Sonic the Hedgehog" släpptes som sagt till konsolen Sega Mega Drive 1991, då Sega ville ha en maskot och ett riktigt bra spel som kunde tävla mot Nintendos framgångsrika rörmokare Super Mario. Spelen kretsar ofta kring att den antropomorfiska igelkotten kämpar mot den onda Doctor Eggman (eller Robotnik som han heter ibland). 
 
Sedan det allra första spelet har det lite gått nedförs för Sonic, då spelen blev sämre och sämre med åren, även om det alltid har funnits en dedikerad och högljudd fanskara som försvarar serien.
 
2020 fick figuren något av en comeback, med den framgångsrika långfilmen "Sonic the Hedgehog" med James Marsden, Ben Schwartz och Jim Carrey i huvudrollerna. 
 
Vad tycker du om Sonic-spelen? Är det något av de utannonserade spelen du ser fram emot? 
| 27 maj 2021 19:30 |