Film

Skribent

Alexander Kardelo

15 mars 2017 | 08:00

Därför får inte Rooney Mara fortsätta spela Lisbeth Salander

Vi frågade regissören Fede Alvarez varför han byter ut skådisarna i ”The Girl in the Spider’s Web”.
Häromdagen släpptes nyheten att Fede Alvarez har fått Sonys förtroende att spela in nästa del i Millennium-sagan. Den amerikanska filmversionen tar sig friheten att hoppa över två böcker och går rakt på den senaste, ”Det som inte dödar oss”. Alvarez tog också det intressanta beslutet att byta ut Rooney Mara och Daniel Craig - det diskuteras flitigt om vem som borde få rollen som Lisbeth Salander.

Jag tog till Twitter för att fråga regissören om hans anledning. Mara och Craig skötte sig trots allt mycket bra i ”The Girl with the Dragon Tattoo”, och det skulle vara mest logiskt att behålla samma skådespelare. 

Men Alvarez har en poäng när han svarar mig:

- Det sägs att 50% av en regissörs arbete är castingen. Om jag bara tog Finchers (otroliga) cast, skulle jag inte göra hälften av mitt jobb. 

6f0b816fa4d6e4a5e26b556b69846af1 alvare

Hellre än att gå i David Finchers fotspår vill Fede Alvarez göra ”Det som inte dödar oss” till något eget. Och efter förra årets makalösa thriller ”Don’t Breathe” tvivlar jag inte på att Alvarez klarar av det. Även om hans senaste film onekligen bar Fincher-influenser, vilket säkert var det som gjorde honom aktuell för jobbet från första början. 

"The Girl in the Spider's Web" får biopremiär i oktober 2018 under den svenska titeln "Det som inte dödar oss".

Vad tycker ni, är det rätt val att ersätta Rooney Mara och Daniel Craig? Kommentera nedan.
| 15 mars 2017 08:00 |