Film

Skribent

Alexander Kardelo

13 mars 2017 | 21:02

“The Girl in the Spider’s Web” spelas in i höst

Nu börjar jakten på nya skådespelare till rollerna som Lisbeth Salander och Mikael Blomqvist.
Nu är det officiellt: nästa amerikanska film i Millennium-serien blir “The Girl in the Spider’s Web”. Fede Alvarez regisserar, och skådespelarna Daniel Craig och Rooney Mara kommer dessvärre inte vara med.

Det har snart gått sex år sedan ”Män som hatar kvinnor” fick sin mörka remake av David Fincher, ”The Girl with the Dragon Tattoo”. Filmen blev inte den succé som Sony hade hoppats på, och man pausade alla planer på uppföljare. Nu väljer Sony alltså att skippa två böcker i Stieg Larssons serie och gå direkt på den senaste, ”Det som inte dödar oss” skriven av David Lagercrantz.

Samtidigt blir det lite av en reboot, med ny regissör och rollista. Som MovieZine tidigare skrivit går jobbet till Fede Alvarez, som briljerat i thrillergenren med ”Evil Dead” och ”Don’t Breathe”. Enligt The Wrap har han redan börjat träffa skådespelerskor som kan ta över rollen som hackern Lisbeth Salander, tidigare spelad av Noomi Rapace och Rooney Mara.

- Det blir spännande, jag är enormt tacksam för den här möjligheten. Lisbeth Salander är en karaktär som varje regissör drömmer om. Vi har ett fantastiskt manus och nu kommer den roligaste delen - att hitta vår Lisbeth, kommenterade Alvarez.


Michael Nyqvist och Noomi Rapace spelade ihop i "Män som hatar kvinnor", "Flickan som lekte med elden" samt "Luftslottet som sprängdes".

Inspelningen av “The Girl in the Spider’s Web” börjar i september, och filmen har redan fått ett premiärdatum - den 5 oktober 2018. 

Förhoppningen är att den ska produceras för en betydligt billigare prislapp än Finchers rulle, vars budget landade på 90 miljoner. Det är oklart om även denna ska spelas in på svensk mark.

Vad tycker ni om att Craig och Mara byts ut? Vilka andra skulle passa i rollerna? Kommentera nedan.
| 13 mars 2017 21:02 |