Film

Skribent

Alexander Kardelo

3 november 2016 | 07:38

”Dragon Tattoo”-uppföljaren har hittat en ny regissör

Fede Alvarez är aktuell för att filma fjärde Millennium-romanen ”Det som inte dödar oss”.
Kanske får vi en amerikansk ”The Girl with the Dragon Tattoo”-uppföljare trots allt. Efter några års väntan har Sony hittat en passande regissör.

Variety skriver att Fede Alvarez är studions toppkandidat till att regissera den nya thrillern. Alvarez har främst imponerat på skräckpubliken med sin ”Evil Dead”-remake och årets rysare ”Don’t Breathe”. Speciellt den sistnämnda visade att han bemästrar iskall spänning och riktigt stiligt foto, vilket ju också har varit David Finchers signum.

Vi var många som hoppades på att Fincher skulle återvända till Stockholm och fullfölja filmserien, men om det här hjälper filmen att bli gjord så - absolut! Det är tyvärr inte heller klart om Daniel Craig och Rooney Mara får spela rollerna som journalisten Mikael Blomkvist och hackern Lisbeth Salander på nytt, eller om man väljer helt nya skådisar. 

Klart är iallafall att ”Flickan som lekte med elden” och ”Luftslottet som sprängdes” får stå åt sidan. Det är den fjärde boken ”Det som inte dödar oss”, som skrevs av David Lagercrantz efter Stieg Larssons död, som just nu intresserar Hollywood mest. 

Steven Knight (”Locke”, ”Peaky Blinders”) har skrivit manus till filmen som på engelska heter ”The Girl in the Spider’s Web”.

Vill ni se fler Millennium-filmer? Vad tycker ni om valet av regissör? Kommentera nedan.
| 3 november 2016 07:38 |