Film

Skribent

Alexander Kardelo

11 februari 2023 | 10:30

"Fast X"-regissören fick skriva om manus på bara några dagar

Louis Leterrier fick panik när Universal ringde. Fyra dagar senare stod han på inspelningen av den tionde "Fast & Furious".
Det är inte en dans på rosor att kastas in i en påkostad filmproduktion med kort varsel. När Justin Lin hoppade av "Fast X" som redan hade börjat filma, fick ersättaren Louis Leterrier några stressiga dagar.
 
Enligt en intervju med Esquire behövde ersättaren komma på ett nytt slut till filmen på bara några dagar. Det slutade med att han skrev om hela manuset - att sova är väl ändå överskattat?
 
- Jag läste manus fyra gånger på planet. Jag hade några idéer, och de sa: "Toppen, för hela tredje akten ska bytas ut. Kan du skriva om den ikväll?" Och jag fick inte sova på flera dagar.
 
Leterrier och Diesel verkar trots allt ha kul på jobbet.
 
Leterrier insåg att för att skriva om tredje akten behövde han skriva om första akten. Och sen var det väl lika bra att slänga ut även mittenakten.
 
- Jag behövde helt enkelt bygga om hela maskinen, säger han.
 
Bara f dagar efter att Universal ringde stod Leterrier bakom kameran på sitt livs största film. Men paniken hade redan hunnit lägga sig och han såg det som "befriande" att få hjälp av hela teamet.
 
Explosioner och snabba bilar - allt du behöver för en "Fast & Furious"-film.
 
Ursprungligen sa Leterrier dock nej till jobbet: "Det är för stort, för enormt", säger han till Variety.
 
När han väl kom ombord hade Universal förlorat miljontals dollar på att pausa inspelningen. Med en budget som steg till 300 miljoner dollar, enligt rykten, är "Fast X" nu en av de dyraste filmer som någonsin producerats.
 
"Fast & Furious"-filmerna är härlig gasen-i-botten-underhållning, men kanske inte kända för några djupare manus. Och nu vet vi varför - regissören fick skriva om hela kalaset under några sömnlösa dagar.
 
 
Igår kom den fartfyllda trailern till "Fast X" som introducerar en helt ny skurk, spelad av Jason Momoa. Resultatet får vi se på bio den 17 maj.
| 11 februari 2023 10:30 |