Film

Skribent

Alexander Dunerfors

6 april 2015 | 15:30

"Fast & Furious 7" tippas bli seriens största film

2015 års största premiär hittills, med större premiärintäkter och bättre betyg än någon av de tidigare filmerna.
Med helgintäkter på över 143 miljoner dollar i USA är det lugnt att säga att "Fast & Furious 7" redan är en gigantisk biosuccé. 

Filmen stod dessutom för tidernas fjärde största premiärhelg internationellt. Bara "The Avengers", "Harry Potter och halvblodsprinsen" och "Harry Potter och Dödsrelikerna del 2" har dragit in mer pengar under sina första dagar. Den blev bioetta i samtliga de 64 länder där den gick upp under påskhelgen.

I Sverige har 172 812 actionsugna biobesökare sett "Fast & Furious 7" sedan premiären den 1 april. Och publikens betyg är bättre än någonsin. Filmen har just nu ett snittbetyg på 3.4 på MovieZine, det bästa som någon av "Fast & Furious"-filmerna har fått.

"Fast & Furious"-serien har lyckats med något så unikt som att väcka större intresse för varje ny film. Seriens senaste del "Fast & Furious 6" drog in totalt 788 miljoner dollar världen över, och experterna tippar att sjuan tjänar över en miljard innan den gjort sitt på bio. 

Actionfilmen i James Wans regi följer Vin Diesel, Dwayne Johnson och de andra på en internationell jakt efter en hämndlysten terrorist spelad av Jason Statham.

Förutom stenhårda stunts och en underhållande berg-och-dalbana till film gav "Fast & Furious 7" också ett fint farväl till skådespelaren Paul Walker, som varit med i sex av de sju filmerna.
| 6 april 2015 15:30 |