BIOTOPPEN

Skribent

MovieZine

20 april 2015 | 16:00

"Fast & Furious 7" är nu världens sjunde mest inkomstbringande film

Filmen slår rekord efter rekord.
Vi rapporterade förra veckan om att "Fast & Furious 7" går strålande. Nu får man nog säga att filmen är en helt fantastisk succé då den gått upp på sjunde plats över världens mest inkomstbringande filmer någonsin. Större än alla "Sagan om Ringen"-filmerna. Större än alla "Hobbit"-filmerna. Större än alla "Harry Potter"-filmerna (förutom den allra sista). Vi kan alltså lugnt räkna med en fortsättning på serien, om Universal är intresserade av att casha in ytterligare. Vilket de såklart är.

Fast 7 har dessutom slagit rekord i att vara snabbast någonsin (!) att nå över 1 miljard dollar i intäkter internationellt, vilket den mäktade med i helgen. Det är ungefär lika mycket som hela Mexikos totala BNP, det.

Utöver Brian O'Conners segertåg internationellt, har vi på den svenska biotoppen fått ett nytillskott i form av "Run All Night" med Joel Kinnaman och Liam Neeson i huvudrollerna, som går upp på andraplats. Den kammade ju hem en fin fyra i vår recension, och biobesökarna verkar alltså också gilla vad de ser. Den svenska filmen "Miraklet i Viskan", med Rolf Lassgård i huvudrollen, har gått upp på en tredjeplats.

Vad ska du se på bio i veckan?
| 20 april 2015 16:00 |