Serie

Skribent

MovieZine

7 december 2015 | 22:15

Är "The Leftovers" på väg att dö?

Damon Lindelof om pressen att leverera efter "Lost".
Den amerikanska TV-serien "The Leftovers", skapad av Damon Lindelof och Tom Perrotta (baserad på Perrottas bok med samma namn som släpptes 2011) avslutade igår sin andra säsong på HBO (HBO Nordic sänder serien i Sverige). 

Kommer det att bli en tredje säsong? Varför skulle det kunna finnas en osäkerhet med att beställa en ny säsong? Och om ni inte hunnit kolla ikapp säsong två, eller missat denna serie överhuvudtaget, oroa er inte, det finns inga spoilers i denna text!

Damon Lindelof har pratat med The Hollywood Reporter  och för honom var den första säsongen ”en intensiv, känslosam kamp", ord som han själv valt för att beskriva tiden efter "Lost" och pressen med det uppföljande projektet. Den andra säsongen enligt Lindelof kändes, däremot, mer som ett genombrott som blev sin helt egna sak. Medan seriens första säsong följer Perrottas bok, är den andra säsongen i stort sett bara helt nytt originalmaterial. Enligt intervjun väntar Lindelof på om det kommer att efterfrågas och beställas en tredje säsong eller ej. Ett beslut som antagligen komplicerats med tanke på seriens tittarsiffror. Tittarsiffrorna för den andra säsongen har i USA rasat med nästan 60% jämfört med den första säsongen, och det är nog här en del av diskussionerna kring om en ny säsong ska beställas ligger då en series tittarsiffror – på gott och ont – såklart spelar en stor roll i om den återförnyas eller inte. I intervjun nämns det dock att det pågår samtal med HBO, och om de diskuterade sjunkande tittarsiffrorna säger Lindelof själv att: “Om tittarsiffrorna hade varit samma som för säsong ett så hade vi definitivt gått vidare nu. Det finns en känsla av: Var tog alla från första säsongen vägen?"

Med vad är då The Leftovers? TV-serien fick premiär på amerikanska HBO den 29 juni 2014, och bland seriens stjärnor ser vi skådespelare som exempelvis Justin Theroux, Amy Brenneman, Christopher Eccleston samt Liv Tyler. ”The Sudden Departure”, även omnämnt som ”The Rapture” är en oförklarlig händelse, som inträffade tre år före starten av själva TV-serien, då 140 miljoner människor försvann över hela världen. Vi får framför allt följa en grupp människor som lever kvar i en förort till Mapleton, New York och familjen Garvey spelar en central roll i serien. Vi får bland annat följa deras liv, hur de anpassar sig efter det globala försvinnandet samt de nya rörelser och organisationer som började uppkomma efter försvinnandet. En av de organisationer som startar efter den oförklarliga händelsen, och som spelar en central roll i serien, är Guilty Remnant.Vad tyckte ni om den andra säsongen? Om säsongsfinalen? Har ni sett båda säsongerna, eller slutade även ni efter första? Dela dina tankar och vad du tror att den potentiella tredje säsongen kommer handla om nedan.

Rebecca Rosen
| 7 december 2015 22:15 |