Serie

Skribent

Anders Eklöf

23 juli 2021 | 21:54

Fantasyserien "The Wheel of Time" har premiär i höst

Tv-serien baserad på bokserien "Sagan om Drakens återkomst" har fått sig ett premiärdatum och en första poster.
Nu när "Game of Thrones" har fått vila i några år är det dags för andra påkostade fantasyserier att få en chans i rampljuset, som till exempel den efterlängtade "The Wheel of Time" på Amazon Prime Video. 
 
Berättelsen kretsar kring en mäktig magiker spelad av Rosamund Pike, som har som uppgift att träna en person som antingen kan rädda eller förgöra deras värld. 
 
Under årets Comic Con, som sker digitalt i år av förklarliga skäl, hölls en panel där seriens showrunner Rafe Judkins berättade om arbetet med serien. Vi fick bland annat veta att "The Wheel of Time" har premiär i november och fick se en första poster. 
 
2fa5d427640276ca20d42b8ff5381752
 
Tv-serien är baserad på romanserien av Robert Jordan med samma namn (eller "Sagan om Drakens återkomst" som den heter på svenska), som totalt blev hela fjorton böcker lång. Jordan gick dessvärre bort innan den sista boken kunde skrivas, som dock färdigställdes av författaren Brandon Sanderson. 
 
 
Rafe Judkins berättar i panelen att han varit ett stort fan av bokserien sedan han var ett barn och att den hjälpte honom och hans mor att relatera till varandra, speciellt efter att han kom ut som homosexuell. 
 
- Vi kunde anknyta till varandra över den här boken och kvinnorna i den som var tvungna att vara sig själva i en väldigt annorlunda värld från vår, säger han. 
 
Amazon Prime Video har som bekant även en oerhört påkostad "Sagan om Ringen"-serie på gång, som sägs bli den dyraste tv-serien någonsin. Judkins tycker att "The Wheel of Time" är en blandning av den ännu icke namngivna serien och "Game of Thrones", men att berättelsen och världen står på egna ben. 
 
Det har sedan tidigare bekräftats att tv-serien ska få en andra säsong och showrunnern berättar under panelen att han skrev en översikt som sträcker sig över åtta säsonger innan han knopade ihop pilotavsnittet. Hur många säsonger det faktiskt blir, återstår att se. 
 
Den första säsongen av "The Wheel of Time" har som sagt premiär i november, så nu är det dags att vänta på en första trailer. 
 
Vad har du för relation till bokserien "Sagan om Drakens återkomst"?
| 23 juli 2021 21:54 |