Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

19 augusti 2020 | 23:55

14 skådespelare är klara till nya fantasyserien "The Wheel of Time"

Amazon Prime har äntligen bekräftat vilka skådespelare som kommer att dyka upp i rollerna till deras storsatsning på fantasyserien "The Wheel of Time".
Det har gått över två år sedan Amazon Prime meddelade att man skulle satsa på en adaption av Robert Jordans fantasyböcker "The Wheel of Time", som här i Sverige gått under namnet "Sagan om Drakens återkomst". Huvudrollen som Moiraine, har sedan tidigare tillsatts av Rosamund Pike.
 
Nu bekräftar TVLine att även den Oscarsnominerade skådespelerskan Sophie Okonedo ("Hotel Rwanda") kommer att spela Siuan Sanche. Även Kae Alexander ("Krypton"), Kate Fleetwood ("Harlots"), Peter Franzen ("Vikings") och Clare Perkins ("EastEnders") bekräftades av Amazon Prime i samma veva för rollerna: Min Farshaw, Liandrin Guirale, Stepin och Kerene Nagashi. 
 
 
Tv-serien kommer att följa Moiraine, som är medlem av en inflytelserik, kvinnlig organisation kallad ”Aes Sedai”. Hon anländer till Two Rivers för att sedan ge sig ut på farliga äventyr med fem unga män och kvinnor. En av dem kan, enligt profetior, rädda eller förgöra mänskligheten...
 
Sedan tidigare var det även känt att Priyanka Bose ("Lion") kommer att spela Alanna Mosvani, medan Taylor Napier och Emmanuel Imani spelar Maksim och Ihvon. Josha Stradowski som Rand al’Thor, Marcus Rutherford som Perrin Aybara, Zoë Robins som Nynaeve, Barney Harris som Mat Cauthon och slutligen Madeleine Madden som Egwene Al’Vere. Vilket innebär att det nu är totalt 14 skådespelare officiellt klara för den påkostade fantasyserien.
 
Det är i nuläget fortfarande oklart exakt när showrunnern Rafe Judkins ("Agent of S.H.I.E.L.D.", "Hemlock Grove") förväntas bli klar med den första säsongen, särskilt med tanke på den pågående pandemin. 

 

Läs också: Flera ikoniska "Sagan om ringen"-karaktärer dyker upp i tv-serien

 
Är du peppad på att få se vad Amazon Prime kan hitta på med "The Wheel of Time"? Kommentera gärna nedan!
| 19 augusti 2020 23:55 |