Film

Skribent

Alexander Kardelo

22 juni 2021 | 09:20

Fansen kräver remake på "Eragon"

Men kommer Disney att lyssna?
Hashtaggen #EragonRemake verkar ha trendat rejält de senaste dagarna. Fans av Christopher Paolinis fantasyroman försöker på så sätt fånga Disneys uppmärksamhet med hopp om en nyinspelning av boken. Över 30.000 inlägg på Twitter har riktats mot studion, skriver Movieweb.

"Eragon" filmades år 2006 av 20th Century Fox (som nu ägs av Disney). Filmen med Ed Speelers i huvudrollen spelade in 250 miljoner dollar på en budget av 100 miljoner - ingen flopp men inte heller den succé man hoppades på. Men filmen sågades både av kritiker och publik. De följande böckerna filmades aldrig.
 
 
Nu hoppas fansen att Disney ska tänka om. Speciellt sedan det blev känt att en annan bokbaserad fantasy - "Percy Jackson" - ska återuppstå i en ny tv-serie. Och det är författaren Christopher Paolini själv som leder Twitterstormen:
 
- Vi får se om vi lyckas fånga Disneys uppmärksamhet. Sånt funkar vet ni, det funkar verkligen. Det gör studion medvetna om att det finns en fanbase, att de är aktiva och engagerade och bryr sig om materialet, säger författaren bakom bokserien "The Inheritance Cycle".
 
Här är ett av de populäraste inläggen under hashtaggen #EragonRemake:
 
 
Paolini började skriva på "Eragon" som 15-åring. Han var bara 18 när hans föräldrar läste boken och bestämde sig för att själva publicera den. "Eragon" har fått många fans och fick tre uppföljare, "Eldest" (2005), "Brisingr" (2008) och "Inheritance" (2011). Böckerna har sålt i över 40 miljoner ex världen över.
 
 
Vill du också se en ny film eller serie baserad på "Eragon"? Kommentera nedan.
| 22 juni 2021 09:20 |