Spel

Skribent

Anders Eklöf

12 juni 2023 | 11:30

Nya "Fable" visar äntligen upp sig igen med humoristisk trailer

I trailern medverkar en känd brittisk sitcom-skådespelare.
För ett par år sedan bekräftades det att den populära spelserien "Fable" är på väg att återvända, men sedan dess har det varit väldigt tyst.
 
Under gårdagens Xbox Showcase fick vi dock se mer av spelet, i en trailer där en karaktär spelad av "The IT Crowd"-skådisen Richard Ayoade medverkar. I klippet spelar han Dave, som är en "grönsaksentusiast", som kaxigt proklamerar att hjälararnas tid är förbi. Samtidigt får vi se en spelarkaraktär möta mytologiska varelser, hänga i barer och... sparka på kycklingar.
 
 
"Fable" utvecklas av Playground Games, som annars är kända för racingserien "Forza Motorsport". Spelserien skapades av Lionhead Studios och den brittiska spelvisionären Peter Molyneux ("Black and White", "The Movies").
 
Spelet är under utveckling till Xbox Series X/S och PC, samt ska komma till prenumerationstjänsten Game Pass vid lanseringen. Dock är det fortfarande oklart när spelet är tänkt att släppas.
 
Det första "Fable" släpptes 2008 och fick två uppföljare. Spelet var väldigt imponerande för sin tid genom hur mycket din karaktär och din omgivning påverkades av dina val och handlingar, men är en aning föråldrat idag. Det fick även kritik redan på sin tid för att det inte var i närheten av lika imponerande som spelets regissör Peter Molyneux beskrev det på förhand.
 
Ska du spela nya "Fable"?
| 12 juni 2023 11:30 |