Spel

Skribent

Anders Eklöf

23 juli 2020 | 20:07

"Fable"-serien återvänder på Xbox Series X

Tio år efter att "Fable III" släpptes, har vi fått ett första smakprov på ett nytt spel i serien.
Den direktsända presentationen Xbox Games Showcase på torsdagskvällen avslutades med en spännande nyhet, nämligen att "Fable"-serien får ett nytt spel till den kommande konsolen Xbox Series X och PC. 
 
 
Spelet verkar kort och gott heta "Fable" och är under utveckling av Playground Games, som annars är kända för racingserien "Forza Motorsport". I trailern får vi egentligen inte veta mycket mer än att spelet är på väg och att den typiska humorn verkar vara intakt, men det är ändå en glad nyhet för ett gammalt "Fable"-fan som jag. 
 
Det första "Fable" kom till Xbox 360 år 2008, utvecklades av Lionhead Studios och fick två uppföljare. Ett multiplayerspel kallat "Fable Legends" var tidigare under utveckling, men lades senare ner.
 
 
"Fable" var väldigt imponerande för sin tid genom hur mycket din karaktär och din omgivning påverkades av dina val och handlingar, men är en aning föråldrat idag. Det fick även kritik redan på sin tid för att det inte var i närheten av lika imponerande som spelets regissör Peter Molyneux beskrev det på förhand. 
 
När det nya "Fable" släpps är i nuläget oklart, men med tanke på den sparsmakade trailern vi har fått dröjer det nog några år innan det dyker upp i butikerna. 
 
Vad tycker du om de tidigare spelen i "Fable"-serien? 
| 23 juli 2020 20:07 |