TRAILER

Skribent

Alexander Kardelo

15 september 2023 | 09:00

EXKLUSIVT: Brutala scener när Stockholms blodbad blir storfilm - se trailern här!

Mikael Håfström regisserar den engelskspråkiga filmen som släpps under titeln "Stockholm Bloodbath".
Vi är nog många som gått och väntat på att den svenska filmbranschen ska rikta fokus mot landets rika historia. Och det har äntligen blivit dags för en svulstig och påkostad filmatisering av Stockholms blodbad. MovieZine är först med att visa teaser-trailern.
 
För detta historiska epos har man kallat hem Hollywood-svensken Mikael Håfström ("Escape Plan", "Quick") och förhoppningen är att filmen ska bli internationellt gångbar. Storslagna titlar som ”The Favourite”, ”Gladiator” och ”Game of Thrones” har nämnts som inspiration.
 
 
För säkerhets skull har man valt en engelsk titel, och låter alla skådespelare tala engelska.
 
Bland dem finns svenska och nordiska stjärnor som Alba August, Adam Pålsson, Jakob Oftebro, Ulrich Thomsen och Mikkel Boe Følsgaard. Brittiska Sophie Cookson ("Kingsman"-filmerna) och Emily Beecham ("1899") medverkar också - den sistnämnda i rollen som Kristina Gyllenstierna som ledde moståndet mot Danmark och försvarade Stockholm.
 
"The Square"-stjärnan Claes Bang verkar härligt ond i sin roll som Kung Kristian II, som fick det charmiga öknamnet Kristian Tyrann efter att ha avrättat närmare 100 personer på Stortorget i Stockholm. Året var 1520.
 
- Det är en edgy, mörkt humoristisk, djärv och djupt mänsklig berättelse som är lika relevant nu som den var för 500 år sedan, sade Håfström inför inspelningen.
 
"Stockholm Bloodbath" får svensk biopremiär 19 januari 2024. Se den exklusiva teaser-trailern nedan.
 
| 15 september 2023 09:00 |